От х:

Днес в x:

Читатели: Строители ни зариват гаражите с пръст

    "Строители от фирма Терна, която изгражда високоскоростната железница Пловдив-Свиленград, през Димитровград, зариват гаражите ни с пръст. Камиони на фирмата разтоварват земни маси върху зелени площи и в близост до жилищни сгради."

    За това сигнализираха възмутени димитровградчани, а читателката ни Веселина Стратиева придружава сигнала си със снимки. На тях ясно се вижда как огромен самосвал стоварва стотици кубици пръст на полянката на междублоково пространство до блок 6 на ул. Емилиан Станев. „Вместо да извози натрупаната от нея пръст, тя продължава да ни засипва и зарива гаражите“ недоволства дамата.

    Очевидно мястото е използвано не за първи път за тази цел, защото получените купища вече са „загърлили“ значителна част от стъблото на дърво по средата на полянката, и продължават да растат на ширина и височина. По време на дъжд всичко се превръща в море от кал, негодуват жителите на Емилиан Станев №6.

    Опитите ни да разберем от Терна с какво точно това място е заслужило да бъде строително сметище, удариха на камък. На интернет страницата на компанията нямаше номера на техните хора в Димитровград, само няколко гръцки и един български в София, по който даже не можа да бъде осъществена връзка. Haskovo.net изразява готовност да публикува мнението на строителите, стига да имат такова по казуса.

    Справка с не много отдавнашни архиви обаче показва, че това не е първата постъпка на Терна в това направление. На 24-ти януари тази година шофьори на камиони на Терна, каращи пръст от изкопни работи, отнесоха актове от Общинска полиция - Димитровград за тотално разкалване на въпросната Емилиян Станев, но също и булевард Трети Март и ул. Хасковска. Първоначално строителят имал намерение да използва получените от строежа земни маси за запълване на изкопани участъци. Впоследствие, обаче те им станали излишни, затова ги засилили към сметището. Което може би вече се е препълнило и строителите се оглеждат за ново място.

    Г.Христов

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини