От х:

Днес в x:

Деца от Хасково: По-интересно е да си пожарникар, отколкото полицай

    Демонстрацията на противопожарна техника в двора на хасковската служба грабна въображението на децата от Младежкия център, който дойдоха днес да се запознаят с професията на пожарникаря. Повечето от 50-те хлапета ентусиазирано заявиха след посещението, че ще стават пожарникари.

    Запознаването с работата на огнеборците е част от организираното от Младежкия център “Забавно лято”, а миналата седмица на децата бе демонстрирана и професията на полицая. Изглежда обаче каските, оборудването и малките тайни на огнеборците при спасяването на бедстващи хора грабнаха по-силно въображението им. “По-интересно е да си пожарникар, отколкото полицай”, заявиха деца, присъствали и на предишната презентация.

    Освен силната струя вода, която децата се пробваха сами да насочват и управляват, те видяха и други части от спасителното оборудване на пожарната. На мнозина се хареса батута, предназначен да спасява скачащи от горящи етажи хора, вероятно защото видяха в него и възможност за детска игра. Някои от малчуганите направо нахлупиха каските и намериха, че изглеждат много забавно. Въздушната възглавница, която се използва за подвигане на срутени върху хора стени и зидове, също предизвика интереса им, а навярно провокира и въображението на малчуганите.

    Поради ограниченото пространство в двора от Младежкия бяха разделили децата на две групи, които последователно да се запознаят с работата на огнеборците.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини