От х:

Днес в x:

Първият българин на „Мистър Олимпия" е Добри Делев

    Димитровградчанинът Добри Делев ще участва в най-престижния конкурс в света „Мистър Олимпия" през септември в Лас Вегас. Той е първият българин, участващ в конкурса и е на път да осъществи една от най-големите си мечти. От 6 месеца Делев е в САЩ, за да натрупа точки за каласиране в „Мистър Олимпия", а това се случва още с първото състезание, в което участва и печели златния медал, с което си гарантира участието в най-престижния конкурс.

    От 12 години Добри се занимава професионално с фитнес и бодибилдинг. Хората в социалните мрежи, които следят развитието на Делев, са на мнение, че той е неоценен в България. Винаги, когато се състезава извън страната, взема едни от най-високите отличия, докато тук няма спечелено първо място в нито едно състезание.

    „Интересното при мен е, че аз съм първият състезател в историята на „Мистър Олимпия", който ще се явява, а в същото време не съм печелил републиканско състезание в България", смее се на този парадокс Делев. Въпреки това той ще е първият българин, който ще представи Родината на това състезание. Мотивиран и в същото време здраво стъпил на земята, той си е поставил скромна цел за предстоящия турнир. „Мисля, че ще бъдем общо 19 участници, доста голяма ще е конкуренцията. Ако успея да вляза в първите десет, за мен ще е победа" - казва билдърът пред bg-voice.com.

    Можем да пожелаем УСПЕХ на 30-годишния димитровградски спортист и да го подкрепим в социалната мрежа!

    фейсбук страницата на Добри Делев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини