От х:

Днес в x:

Областният Беливанов на среща с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер

    Областният управител Добри Беливанов се срещна с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер по време на тридневната си визита в Брюксел.

    Губернаторът на Хасково е част от българската, в която са включени 30 областни управители и кметове на ГЕРБ от България.

    Визитата в Брюксел, в чиято програма са включени много срещи и разговори с българските евродепутати, приключва днес.

    Срещата с председателя на ЕК се проведе в сградата на Европейската комисия в Брюксел. В разговорите Жан-Клод Юнкер е заявил, че ЕК желае да работи в близки отношения с България и местната влас, за да е близо до гражданите.

    „Посланието ми беше, че Европейската комисия иска да има колкото се може по-тясно сътрудничество с българските общини и местни власти“. Това отговори председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред сградата на Европейската комисия в Брюксел на журналистически въпрос за посланието, което е отправил по време на срещата му с 30 български представители на държавната и местна власт. „Кметовете са хората в България, както впрочем и навсякъде другаде, които са най-близко до гражданите и които знаят какви са реалностите и проблемите на обикновените хора. Затова ми беше много интересно да дискутирам с моите приятели каква реално е ситуацията в Българските общини” допълни Юнкер. По време на срещата председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов подчерта, че кметовете от ГЕРБ работят на максимални обороти и при пълна прозрачност, за да могат българските общини и българските граждани да се възползват в максимален размер от европейската солидарност.

    Преди срещата с шефа на ЕК делегатите имаха разговор и с председателя на Европейската народна партия ЕНП Жозеф Дол. На нея Цветанов категорично благодари за подкрепа на ЕНП и обяви категорично: Гарантираме, че ГЕРБ ще сме първа политическа сила на местните избори през октомври. 

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини