От х:

Днес в x:

Показват на децата с какво полицията бие лошите

    Пълното бойно оборудване на полицай от сектора за борба с безредиците и охрана на обществения ред бе показано днес на децата в Младежкия център в Хасково. Запознаването с професията на полицая бе част от лятната програма на Центъра “Забавно лято”. След МВР идва ред и на професията на пожарникаря, обяви шефката на Младежкия център Татяна Димитрова.

    Пред събраните в голямата зала деца беше показано оборудването и предназначението на всяко от помощните средства на униформения – белезници, два вида палки – щурмова и електрошокова, каски и радиостанции, щит. “Щурмовата палка служи и за бой, и при задържане. Електрошоковата пък е предзначена изключително за неутрализиране на агресивен престъпник, който се съпротивлява при ареста”, обясниха полицаите.

    Най-интересна за малките обаче бе демострацията със служебното куче на площадката пред входа на Младежкия. Там служебната овчарка показа изпълнението на различни команди, както и залавяне на престъпник. След демонстрацията децата се скупчиха около кучето да го галят.

    Колко такива кучета има хасковската полиция, колко време продължава обучението му, защо точно немска овчарка, бяха сред въпросите на децата, които получиха отговори от полицейския инспектор Живко Карабалиев. МВР Хасково има 8 служебни кучета, някои от които все още минават през първоначалното си обучение. Сред тях има и такива, обучени да откриват наркотици.

    “Стандартното първоначално обучение на едно служебно куче е два месеца, след това още две години, но всъщност водачът му всеки ден го обучава. Както вие не научавате всичко до 8 клас, така и кучето продължава цял да живот да се учи”, обсни полицейският инспектор.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини