От х:

Днес в x:

Половината от басейните в Хасковско затворени през последната година

Близо половината от плувните басейни в Хасковско няма да функционират за лято 2015, показва справка на Регионалната здравна инспекция. В публичният регистър на РЗИ фигурират 28 басейна, които са работели през миналия сезон. За този налични ще са едва 15. Басейни се затварят навсякъде с две изключения-общините Минерални бани и Стамболово, където са открити нови. Впрочем последната община е и най-удачния пример за излизане на басейни от експлоатация-от 4 регистрирани, ще работи само един-новооткрития. Виж, в Баните работата е друга-там няма празно. От 4 регистрирани басейна ще работят 4. Всички са с обществено предназначение. На теория такива са и в Хасково, но с малката подробност, че всички без може би един са на хотели, тоест предимно за гостите на хотела. От 5 работещи басейна в Хасково 4- те са във Фантазия, Дружба, Европа, новооткрития хотел по пътя за Кенана и само един като че ли е отделен от страноприемница. Това е така наречения комплекс Майями, който е пресечка на Кърджалийска по пътя за животинския пазар. 6-ят регистриран в РЗИ Хасковски басейн окончателно престана да съществува, след като миналата година на мястото на Лебеда изникна хипермаркет Лидл.

Разпределението на къпалните е както следва-Хасково 6 регистрирани, 5 функциониращи, Димитровград 4 на книга, 2 в действие, в Свиленград са 3 от 3, в Любимец 1 от 1. В Ивайловград има 2 басейна, от които в момента работи един, същото е положението в Харманли и в Тополовград. Споменатите вече Минерални Бани са 4 от 4, а Стамболово 1 действащ от 4 налични.

Басейни няма в Симеоновград и Маджарово, но там си имат съответно Марица и Арда. Макар че през тази година в областта няма нито една обособена зона за къпане в естествен водоем, така че плуващите в реките и язовирите го правят на собствена отговорност.

Г.Христов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини