От х:

Днес в x:

Момчилград стана родния Лас Вегас, освен ротативки има и разводи за 20 лева

Момчилград се превръща все по отчетливо в родния Лас Вегас. Освен игралните зали, които прихващат гръцките туристи, тук всеки може да се разведе бързо и евтино  срещу 20 лева. На толкова възлиза окончателната държавна такса на брачен партньор.Само през последната седмица четири двойки на различна възраст са потърсили услугите от местната Темида, за да разтрогнат гражданските си бракове по взаимно съгласие. Има семейства от София, Кърджали и Момчилград, които са решили, че бракът им е непоправимо разстроен.Те са и на различна възраст.Някои от тях са с близо четиридесетгодишен брачен стаж. Други отскоро са се венчали в Студентски град. Прави впечатления,че много от семействата прибегнали към развода са без подрастващи деца.

  Начало на практиката на бързите разводи поставиха кърджалийци. Както Кърджали бг вести пръв съобщи поради по слабата натовареност на Момчилградския районен съд, много семейства от Кърджали потърсиха услугите на местните магистрати.

Момчилград се прочу и двойки от София също дойдоха в българския Лас Вегас.

Тъжното е, че често разводите са в гурбетчийски семейства. Търсенето на препитание в чужбина и раздялата на брачните партньори се явява честа причина за разводите по взаимно съгласие.

Георги Кулов

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини