От х:

Днес в x:

Клинтън: Ако Тръмп стане президент, в Кремъл ще празнуват

Кандидатката за номинацията на Демократическата партия в надпреварата за Белия дом Хилари Клинтън отново подложи на унищожителна критикаопонента си Доналд Тръмп, който остана единствен кандидат на републиканците, предадоха информационните агенции.  

„Сега Москва и Пекин завиждат на съюзите ни по целия свят, защото те не разполагат с нищо такова. Много биха искали да изберем президент, който би застрашил този източник на сила. Ако Тръмп стане президент, в Кремъл ще празнуват. Не можем да допуснем това да се случи.” - заяви Клинтън в Сан Диего, в реч за националната сигурност и външната политика, предавана по американските телевизионни канали.  

Тя предупреди, че да се възложи на Тръмп ролята на главнокомандващ би било историческа грешка и че това би заличило постиженията на демократите и републиканците, превърнали САЩ в по-силна и сигурна страна.   

„Човекът, издигнат от републиканците, не може да се справи с тази работа. Идеите на Тръмп не са просто различни, те са опасни и безразборни. Това дори не са идеи, а постоянно празнословие, лични нападки и откровени лъжи.” – коментира Хилари Клинтън.

По думите й, той не само не е подготвен да управлява страната, но и е морално неспособен за отговорността да бъде президент.

„Този човек не бива никога да получава достъп до ядрените кодове, защото не е трудно да си представим, че може да ни въвлече във война, ако някой засегне неговата докачливост.” – подчерта претендентката от Демократическата партия.

Тя напомни за нападките на Тръмп срещу съюзници от НАТО, за предположенията му, че Саудитска Арабия може да се придобие ядрено оръжие, както и за идеите му да бъдат разрешени мъченията на военнопленници.    

Клинтън призова да не бъде  позволявано на Тръмп да играе на рулетка със съдбата на Америка.

Междувременно председателят на Камарата на представителите в американския конгрес – републиканецът Пол Райън, заяви подкрепа за 

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ал
    Алигатор
    0 0
    12:52, 3 юни 2016
    Тоя крокодил, не може да разбере, че американците напук ще изберат Тръмп, защото им писна от демагози.
Последни новини