От х:

Днес в x:

В Сусам искат спортен комплекс, в Стамболово – ремонт на пътищата

Изображение 1 от 2

    Държавата да съдейства за реализирането на проекта за построяването на модерен областен спортен комплекс в с. Сусам поиска от заместник-областния управител на Хасково Валентин Ангелов кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер. Въпросът беше поставен на среща между двамата след приключването на изнесената в курортното селище приемна на областната администрация.

    Хората от селото пък поискаха реакция за превенция от наводнения и съдействие за почистването на коритото на реката Банска в Сусам.

    Финансиране от фонда за бедствия и аварии ще е един от вариантите за отстраняване на този проблем, обясни кметът на общината Мюмюн Искендер по този въпрос.

    Хората от Минерални бани настояват и за асфалтиране и ремонт на вътрешноселските пътища, като най-сериозен проблем с пътната мрежа има село Спахиево.

    Като най-остър поставиха проблемът с амортизираната пътна мрежа и в Стамболово, където беше втората изнесена приемна.

    Освен за благоустрояване на пътната инфраструктура, хората там настояват за контрол върху тежкотоварните превози. Голяма част от междуселските пътища са амортизирани от претоварените тежки камиони, които карат инертни материали от кариерите край р.Арда. Проблемът с бездомните кучета и с липсата на лични лекари в Стамболово също беше поставен през заместник-губернатора, който обеща кратки срокове за набелязване на мерки.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      За
      запознат
      2 -2
      20:04, 2 юни 2016
      С чужда пита помен искат пари и след това говорят пред електората си че ДПС и те ги дават .Нищо против общината и граждани те им но управлаващите им са не почтенни
    • 2
      На
      наблюдателен
      2 -1
      00:12, 4 юни 2016
      Сусамци са крадливо село и сами могат да си набавят.
    Последни новини