От х:

Днес в x:

Архимандрит Дионисий: Получавам заплахи и обиди по телефона

Получавам заплахи и обиди по телефона. Това обяви в предаването „Тази сутрин” архимандрит Дионисий, който наскоро беше отстранен от поста предстоятел на храма „Св. Александър Невски”.

Архимандрит Дионисий: Идеята за Великденската заря беше моя, струваше 2 000 лв. Мислите ли, че може да Негово светейшество да участва в мероприятие и да не е известен за детайлите, запита предстоятелят на храм "Св. Александър Невски".

Той пусна запис на разговор от снощи, в който участват двама мъже – първият го пита: „Палячо, жив ли си?”, а вторият го съветва да „намали малко оборотите”.

Дионисий свързва тези заплахи с медийните си изяви. Той уточни, че разпознал единия глас, а другият му е напълно непознат, но не разкри кого подозира.

Архимандритът се оплака, че научава какво ще се случва в бъдеще с него от медиите. Не знае дали и къде ще бъде заточен.

Преди да бъде отстранен като предстоятел на „Св. Александър Невски”, архимандрит Дионисий обяви пред bTV, че преди да поеме ръководството на храма, в него са извършвани злоупотреби.

По думите на свещеника следващата седмица ще станат ясни интересни неща и свърза това с документ, който е отказал да подпише. Той не разкри подробности около този документ.

Източник: http://www.actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини