От х:

Днес в x:

Джак Уорнър поискал 7 млн. долара подкуп от Египет

Бившият вицепрезидент на ФИФА Джак Уорнър е поискал подкуп от седем милиона евро в замяна на седем гласа в подкрепа на домакинството на страната за Мондиал 2010, разкри бивш министър на Египет.

 Бившият министър на младежта и спорта Али Един Хелал призна пред АФП, че Уорнър, който в момента е в ядрото на скандала за корупция е поискал пари от тях през 2004 година.

"Уорнър беше този, който се свърза с нас от името на ФИФА. Той каза, че може да ни уреди седем гласа...поиска по милион долара за всеки глас", разказа Хелал. Египет, една от страните, които доминира в африканския футбол, беше кандидат за домакин на Мондиал 2010, но не получи никакви гласове на вота през 2004 година. Тогава беше избран ЮАР за домакин на турнира. "Ние решихме да не подкрепяме подобна практика", допълни бившият министър.

 Междувременно, германски политици искат разследване около домакинството на Мондиал 2006, който се проведе в Германия.

 В събота по немските издания се появи информация, че Германия е спечелила домакинството си не с честна игра. "След последните събития, всичко трябва да е пределно ясно по повод как сме получили домакинството на Мондиал 2006", каза председателят на комитета по спорта Дагмар Фрейтаг.

 Германия спечели домакинство пред Бразилия, Мароко, Англия и ЮАР, като победи конкурентите си с един глас.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини