От х:

Днес в x:

Волейболистите на България победиха Куба с уверена игра

Мъжкият национален отбор по волейбол постигна втора поредна победа в Световната лига, след като се наложи с 3:1 (25:19, 25:21, 24:26, 25:23) над Куба в първия от двата мача в Хавана.

След успеха срещу Канада миналата неделя, възпитаниците на треньора Пламен Константинов започнаха на високи обороти и бяха на път към чиста победа, но въпреки загубата на третия гейм спечелиха три точки за класирането.

Тодор Скримов и Николай Пенчев завършиха като най-добрите реализатори за България в нападение съответно с 15 и 12 точки. Силни включвания имаше и Мирослав Градинаров с 11 точки. Кубинците разчитаха предимно на Роландо Сепеда, който завърши с 26 точки. Националите ни обаче реализираха 14 точки след блокади.

Началото на мача беше за домакините, които в зала "Суидад Депортива" започнаха много мощно на начален удар и Константинов трябваше бързо да вземе почивка. Постепенно обаче националите ни успяха да намерят точните решения и със стабилна игра на блокада обърнаха резултата в своя полза - 17:12. Този аванс беше достатъчен за изграждането на самочувствието и българите повече не изпуснаха преднината си.
 
Вторият гейм предложи много по-равностоен волейбол, защото и двата отбора не рискуваха много в изпълнението на сервис. Това намали броя на грешките, а кубинците имаха лек превес в резултата при втората пауза. Николай Пенчев обаче направи добра серия от сервис и България дръпна решително с 22:18. Пак той сложи точка на гейма.

В третия гейм историята почти се повтори. Кубинците вече играеха значително по-изчистено и точно и отново водеха във втората техническа пауза. Националите ни отново обърнаха резултата и първи стигнаха до 20-ата точка. След това обаче Роландо Сепеда се разигра и в равностойния последен гейм помогна за успеха на домакините. 

Българските волейболисти обаче не позволиха тази загуба да ги разклати и от самото начало на четвъртия гейм поведоха в резултата. Постепенно кубинците изравниха и геймът вървеше точка за точка. Все пак в края Виктор Йосифов реализира решителната точка през центъра.

Вторият мач в Хавана е тази нощ.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини