От х:

Днес в x:

ЦСКА и "Локомотив" (София) останаха без лиценз

Апелативната комисия към лицензионната комисия на БФС потвърди, че ЦСКА, "Локомотив" (София) и "Марек" остават без лиценз за следващия сезон.

Жалбите на трите клуба срещу решението на лицензионната комисия от 20 май не бяха уважени. "Жалбата" на "Хасково" не беше разгледана, тъй като не е била подена в посочения срок от една седмица.

През следващия сезон в квалификациите на Лига Европа вместо завършилия на трето място "Локомотив" ще участва четвъртият "Литекс". Останалите български представители в турнира ще са вицешампионът "Берое" и носителят на Купата на България "Черно море".

Днешното решение на апелативната комисия би следвало да означава, че през следващия сезон четирите клуба не трябва да играят в професионалния футбол.

В ЦСКА обаче са уверени, че ще останат в елита. "В понеделник ще бъде съобщено, че ЦСКА не взима лиценз, но не изпадайте в паника. ЦСКА ще го има и ще е истинският ЦСКА - в А група, с 31 титли и ще играе на "Българска армия", казали от фенклуб "Сектор Г" по време на вчерашния мач с "Литекс".

Това преди няколко дни обяви и единият от собствениците на клуба Ивайло Манджуков. Той заяви, че се работи по план Б - със създаване на ново дружество, което да замени затъналото в дългове ПФК "ЦСКА" АД. Заедно с партньора му Милко Георгиев работят по регистрирането на "ФК ЦСКА" АД.

След това се очаква зелена светлина от изпълнителния комитет на БФС. Думите на министъра на младежта и спорта Красен Кралев също прозвучаха като потвърждение, че се задава ново дружество. "Всичко зависи от това какво ще реши изпълкомът. Базите ще бъдат дадени на онзи, който феновете припознаят", каза той след финала за Купата на България.

Не е ясно обаче как ЦСКА ще продължи да играе в А група, след като собственците изключват варианта сливане с друг клуб.

Източник: http://www.cross.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини