От х:

Днес в x:

Християнин обезглавил за отмъщение боец на ИД

Християнин от асирийското малцинство, сражаващ се срещу джихадистката групировка Ислямска държава, обезглави в знак на отмъщение боец на ИД в североизточна Сирия, съобщава в. "Гардиан", позовавайки се на сирийски правозащитници, предаде БГНЕС.

 Той пленил боеца в село Тал Шамирам и го взел за заложник. Но когато узнал, че е от Ислямска държава и е убивал хора в североизточна Сирия, го обезглавил за отмъщение, заявил ръководителят на Сирийския център за наблюдение на правата на човека Рами Абдел Рахман, цитиран от вестника.

 Християните се бият срещу ИД в състава на кюрдските подразделения. От началото на май ИД установи контрол над повече от десет асирийски села. Завладяването им бе съпроводено от публични обезглавявания, масови убийства и заробване и изнасилване на жени. 

Междувременно, в интервю за "Форийн афеърс", генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че Алинасът засилва разузнаването срещу джихадистите. 
"Ще разположим безпилотни самолети за наблюдение Global Hawk НАТО. Разработваме нова съюзническа система за наземно наблюдение, която трябва да влезе в строя през 2017 година, а нейната база ще бъде в Сигонела, Италия", изтъкна генералният секретар на НАТО. 

"Ние работим в тясно сътрудничество за обмен на информация, свързана със завръщащи се у дома чуждестранни джихадисти, които представляват заплаха за всички съюзници. Разработваме също технологии за по-добро откриване и защита от взривни вещества. Но може би най-важното нещо, което правим, е да работим с държавите в региона, за да им помогнем да се борят с тероризма и да стабилизират положението си. Работим в тясно сътрудничество с Йордания, която е остров на стабилността в Близкия изток, за реформирането и модернизирането на въоръжените й сили. Ако тези страни са по-стабилни, ние ще сме по-сигурни", поясни Столтенберг.

Източник: http://presa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    БАЙ УЙ
    8 0
    15:57, 30 май 2015
    Освен да го обезглавиш трябваше да се постараеш в **** му да набиеш простата глава.
Последни новини