От х:

Днес в x:

Наградиха 17 военнослужещи от Смолян, завърнали се от успешна мисия в Афганистан

Военният министър Николай Ненчев награди шестима военнослужещи от 101 Алпийски батальон в Смолян със знак за участие и правоъгълна плочка с надпис „Афганистан 2015”. Командирът на Сухопътните войски, генерал-майор Андрей Боцев връчи грамоти и предметни награди на 11 рейнджъри. Днес на официална церемония, бяха посрещнати смолянските военнослужещи от състава на 28–я контингент, завърнал успешно от мисията „Решителна подкрепа” в Афганистан.

Когато Ви изпращах преди шест месеца, валеше проливен дъжд и ви казах, че от този момент Вие ще бъдете в сърцето и душата ми. Най-голямата оценка е признателността на българския народ, защото Вие сте носители на славния дух на българската армия”, посочи министър Ненчев в словото си към завърналите се рейнджъри. Той отбеляза, че е получил изключително висока оценка за участниците в мисията в разговорите си с генерали от Европа и САЩ в Брюксел.

Тази оценка е свързана с безупречно изпълнение на задълженията и изключителна толерантност”, допълни министър Ненчев. „Положителните отзиви за участниците от нашия контингент се допълват от признанието, че те единствено могат да разговарят и намират общ език с местните хора, защото носят особена топлина и чувство на съпричастност. Те са уникални, изключителни момчета и вярвам, че всеки има нужда от кауза”, заяви военният министър.

Добре дошли на родна земя след поредната успешно приключена мисия. Благодаря Ви, че с вашия висок професионализъм и висок боен дух, Вие утвърдихте авторитета на нашите въоръжени сили и се справихте в една сложна, трудна и многонационална обстановка. С вашата дейност вие давате висока оценка на 101 Алпийски батальон и 68 бригада „Специални сили”, каза в словото си пред военнослужещите кметът Николай Мелемов. Той им пожела здраве, успехи, а на семействата им благоденствие и щастие.

Рейнджърите бяха поздравени и от командира на 101 Алпийски батальон подп. Димитър Кацаров, който посочи, че те творят новата история. „Доказахте високия си професионализъм. Демонстрирахте солидна подготовка и не допуснахте никакви инциденти в Афганистан, където бяхте нашите посланици. Изпълнихте с чест войнския си дълг”, каза още в словото си командирът на Батальона.

На церемонията присъстваха още зам.-областният управител Зарко Маринов, шефовете на ОД на МВР и Гранична полиция Николай Димов и Мишо Рабишев, както и близки на военнослужещите. Кметовете на Търън и Смилян Явор Говедаров и Събка Миткова, бяха дошли да посрещнат рейнджъри, който са родом от посочените села. 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини