От х:

Днес в x:

1635 ще се борят за студенти в предварителната кампания на ПУ „Паисий Хилендарски“ през юни

Общо 1635 кандидат-студенти са се записали за предварителните конкурсни изпити на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Това съобщават от Университетския информационен център. 899 са подали документи на място в Ректората на висшето училище в Пловдив на ул. „Цар Асен“ №24, 383 – в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация, 162 – чрез националната асоциация за прием на студенти (НАПС), а 191през сайта на университета: http://www.uni-plovdiv.bg. Срокът за записване за предварителната кампания бе удължен до 27 май.

Предварителните изпити на ПУ „Паисий Хилендарски“ по традиция се провеждат през месец юни. Тази година първият от тях е и най-масовият - по български език. Той е насрочен за 1 юни и на него ще се явят 1006 кандидати. На следващия ден в изпита по история на България ще участват 290 души. За 3 юни са насрочени изпити по три предмета – математика, химия и психология, в които знанията си ще проверят съответно 162, 12 и 99 кандидат-студенти.

На 4 юни са изпитите по английски език и информатика, а също и устният изпит по теология. За първия са се записали 227, за втория 87, а за третия – 4-ма. В един ден, 5 юни, са насрочени изпитите по биология, география на България и физика. На тях съответно ще се явят 45, 105 и 8 кандидати.

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини