От х:

Днес в x:

За втори път педагог се изправи пред съда за побой

60-годишният Жеко Карамфилов отнесе глоба от 300 лева от Окръжния съд в Смолян за хулиганство.

Карамфилов е старши възпитател от училище в село Баните, с дългогодишен педагогически стаж, но това не е първото му административно наказание.

Вчера обаче съдът отново наложи глобата за побой над съседи, който се разиграл на 20 май тази година в кв. „Превала“ в селото.

Инцидентът бил провокиран от стара вражда между Жеко и съседите му, а в злополучния ден ескалирала в бой.

Като начало възпитателят блъснал с колата си автомобила на 49-годишния Здравко Асенов, след което скочил да го бие, когато потърпевшият решил да се обади в полицията. В мелето пострадала и съпругата на Асенов, която се намесила в разправията. Педагогът започнал да я дърпа, блъска и удря, после я душил и й разкъсал блузата.

Пред съда обаче той обяви, че не се чувства виновен, дори бил потърпевш, защото още имал рани по ръцете, показвайки на магистратите синини от мелето. Според авдоката на обвинения той бил потърпевш, а свидетелите давали противоречиви показания.

Преди години възпитателят обаче отново беше осъден за побой-този път над ученик. През 2007 г. Карамфилов бе наказан с 1000 лв. глоба за удар с маркуч върху ученик в басейна на балнеосанаториума в Баните.

 СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини