От х:

Днес в x:

Бойко Борисов открива част от магистрала "Марица" край Димитровград

Лот 2 от автомагистрала „Марица”- Димитровград – Харманли ще открие утре - 28 май премиерът Бойко Борисов на пътен възел Димитровград – най-големият в Южна България, информират от пресслужбата на Министерския съвет.

Церемонията е насрочена за 16 часа и министър-председателят ще пристигне заедно с европейския комисар по регионална политика Корина Крецу, вицепремиера Томислав Дончев, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски,  председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, членовете на УС – инж. Илиана Захариева и инж. Дончо Атанасов, и др.

Общата дължина на участъка е 34,22 км. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.Стойността на договора за строително-монтажните работи на Лот 2 е 146 564 400 лв. с ДДС. Строителният надзор е за 799 200 лв. с ДДС.

Oчаква се премиерът да посети след това и новия ЖП надлез на бул."Трети март" в Димитровград.

Dimitrivgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    За
    За моста питаме
    2 0
    01:02, 28 май 2015
    А като се очаква да посети новия ЖП надлез дали ще бъде отворен?
    • Ех
      ехооо
      1 0
      14:24, 28 май 2015
      надлеза е отворен от днес сутринта
Последни новини