От х:

Днес в x:

Иглев иска глоби за Енергото заради мартенското бедствие

Народният представител от Хасково, депутат в Парламентарната група на БДЦ Борислав Иглев поиска санкция за електроразпределителното дружество ЕВН заради едноседмичното прекъсване на електроснабдяването в Хасковска област в началото на март.

По време на снежното бедствие, което връхлетя преди два месеца част от областта, като най-сериозно бяха засегнати Ивайловградско и община Минерални бани, на тъмно и студено в продължение на близо 10 дни останаха хората много населени места.

По време на днешния парламентарния контрол депутатът е отправил въпроси към министъра на енергетиката Теменужка Петкова дали ще бъдат наложени санкции на ЕРП-то и ще бъде ли направена проверка за причините, довели до спирането на тока за дълъг период от време. Това съобщи пиарът на Борислав Иглев.

На въпросите на народният представител министърката е отговорила уклончиво и от нейния отговор не става ясно дали и какви санкции ще бъдат наложени на ЕВН.

Тя е заявила, че създалата се ситуация е вследствие неблагоприятните климатични условия, както и че ЕРП-то е изпратило свои аварийни екипи да отстранят проблема. Според министър Петкова реакцията на държавата е била бърза и навременна.

Борислав Иглев обаче е категоричен, че правата на потребителите трябва да се защитят, защото проблемът по време на бедствието в Хасковско е бил сериозен. В разпратено до медиите съобщение той заявява, че да се винят климатичните условия е несъстоятелно. Иглев отбелязва и че високите цени на тока предполагат и високо качество на услугата.

„В критични моменти ЕРП-тата трябва да имат резервен вариант, който да използват, за да не остават хората без електричество. След като очевидно ситуацията не показва наличието на такъв, трябва да има санкции, за да не се повтаря неприятният случай отново”, категоричен е народният представител от Хасково.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    РЕАЛИСТКА
    6 -1
    17:16, 26 май 2015
    Браво! Разумен въпрос е повдигнал г-н иглев! И доводите,с които подкрепя всичко това,са повече от добри! Когато фактите говорят,и боговете мълчат!
Последни новини