От х:

Днес в x:

Търсен хасковски невролог емигрира в Германия

48-годишната д-р Ангелова избра да продължи кариерата си в чужбина

Ценен от хората хасковски специалист-невролог се евакуира от местното и въобще българско здарвеопазване и реши да продължи да служи на Ескулап в страната на Ангела Меркел и компания. Д-р Антоанета Ангелова дълго отлагаше решението си, след като миналата година замина на семинар и специализации в Немско, но сега окончателно е решила да емигрира, поне като професионалист. В Хасково оставя една от най-многобройните невроложки практики, която вероятно ще бъде поделена между другите специалисти. За разлика от общопрактикуващите лекари, специалисти не търсят заместници при отсъствие, нито прехвърлят пациентската си листа на други, защото болните имат крайния избор къде да използват даденото им от джипи направление. Иначе в Хасково невролози-бол.

Д-р Ангелова обаче бе един от само 4-та местни лекари на които хасковлии вярваха, поне според проведеното национално допитване през 2012-та година. За разлика от другите обаче тя не съчетаваше частната си практика с работа в болница или медицински център и разчиташе само на посетители в кабинета си на ул. Македония. В болница е работила само в началото на кариерата си, когато минава 4-годишна школовка в Бърза помощ.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

  • 1
    Аб
    Абв
    38 -20
    12:32, 26 май 2015
    Незнам поради какви причини непрекъснато пишете да д-р Ангелова. Като 'че ли няма други много по-наболяли проблеми.Оставете я жената да си направи своя избор.Не е тя единствената , която е в Германия.А и тук има достатъчно специалисти невролози.
    • Сл
      слънце
      37 -2
      12:53, 26 май 2015
      Д-р Ангелова има право на своя избор. Просто новината е полезна в случая на нейните пациенти, които и вярват и я чакат. За съжаление - вече напразно.
    • Go
      gogo_1432652057
      12 0
      17:43, 26 май 2015
      А евентуално да посочиш такъв защото аз така и не открих който да си свърши работата като хората а не само да те ползва за касичка и да ти усвои направлението.Защото хората са прави кадърните лекари бягат от тук защото не виждат бъдещето си в порочната здравна система.
    • Ня
      няма смисал
      2 -7
      21:12, 26 май 2015
      те па в чужбина ше цъфнат и ше вържат не с елажете... Виж коментара
  • 2
    59
    591079
    26 -24
    12:57, 26 май 2015
    Всеки има право на избор, нито е първата - нито последната.а доколко е добра лично аз за първи път чувам за нея.
  • 3
    Ga
    Galia Weber
    29 -1
    13:51, 26 май 2015
    Искам лично да благодаря на Др. Ангелова за вниманието и грижите с които се обръщаше към моята майка, която ѝ е пациентка повече от 5 години. Др. Ангелова, желая ви успех във всички ваши начинания!!!
  • 4
    Ва
    вая
    32 -2
    14:48, 26 май 2015
    Д-р Ангелова е прекрасен специалист и човек. При нея винаги беше пълно с пациенти. Не само ги лекуваше, но винаги им е давала нещо много важно- вдъхваше им надежда, увереност, че ще оздравеят, спокойствие. Което е изключително важно за невролога.Затова само може да се съжалява, че града се лиши от такъв добър лекар и като специалист и като човек. Всичко друго, което е написано е написано от завистливи хора. Защото може да имаме още 10 невролога, а да не струват колкото един. И се отнася не само за невролозите. Колко от лекарите се самозабравиха - всеки един от нас знае. Може да са отлични специалисти, но са бездушни и за тях емоциите са забранени. А понякога те много помагат и са необходими на пациента. Който чака една добра дума от лекаря, а не да профучи на визитация край леглото ти и да не ти обясни нищо. Д-р Ангелова никога не е деляла пациентите на заможни и не дотам заможни, на млади и възрастни или по някакъв друг признак. За нея всеки беше болен човек, нуждаещ се от нейната помощ и правеше всичко за да му я даде. Затова от мен - благодаря , благодаря, благодаря.С много обич.
  • 5
    Ку
    *** за асковлии
    3 -10
    14:51, 26 май 2015
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
  • 6
    Бо
    болен
    25 -1
    16:49, 26 май 2015
    При най-болната нация с най-малко лекари да казвате "невролози бол" е простащина.Никой не оспорва "правото на избор" на лекарката.Лошото е, че това не е избор а ПРИНУДЕН ИЗБОР.Ако в Бг хората имаха шанс да работят и развиват нормално, дали щяха да емигрират.Задайте си въпроза, защо хасковския кмет или сина му не емигрират?Ами на тях им е добре, крадът си на воля, овцете мълчат......Който краде остава, който помага заминава.
  • 7
    1_
    1_1432650333
    6 -11
    17:14, 26 май 2015
    Е много приказки , много чудо.За една добра за дру... Виж коментара
  • 8
    Бо
    болен
    16 -1
    17:30, 26 май 2015
    Някои загряват много бавно.Обяснявам като за минус първи клас.Статията не е за лекар, пред който стои някаква неразрешима дилема дали да напусне или не.Става въпрос за лекар, който се е изучил и изградил в Бг, за да служи и работи за българите.Сега този лекар, поради политическата и икономическа обстановка НЕ вижда бъдещето си тук.Тоест обещството (ВИЕ ) сте платили, за да могат чужди граждани да се лекуват от тази и много други български лекари.
    При положение, че лекарите са дефицит в Бг и особено добрите това е ЛОША ТЕНДЕНЦИЯ.Сега философствате, но занам как в Бг давате мило и драго, за да намерите що годе свестен лекар, когато се разболеете.Давате пари, чакате, пътувате т.е. губите време и много,много пари, за услуга със съмнително качество.А на запад където лекарката отива има стройна система, там не се чака, не се дава под масата, действа се бързо и ефективно.

    Сетете се за вашия непукизъм, когато отидете на лекар следващия път и не дай си боже, да започнат да ви мотат в СИСТЕМАТА.
    • Па
      Пациент
      6 0
      20:16, 26 май 2015
      Най-точно казано! Не само тази лекарска, чиято пациентка съм и аз, се СПАСЯВА от Бг безумията. Тя е част от многото кадърни хора, които искат да работят при нормални условия - ама разбира се, че ще се евакуира! Що да си губи живота, заради един гол патриотизъм, та животът е само един... :-) Има жената образование, знания, опит, а че държавата не дава предпоставки да бъде тук ... Супер, желая й успехи, тя е добър Лекар и добър Човек!
  • 9
    51
    515537777
    7 -2
    18:45, 26 май 2015
    най-добрият невролог. Да е жива и здрава. И успех където и да е!
  • 10
    Ба
    Баш хасковлия
    6 -2
    23:41, 26 май 2015
    Невероятен специалист е д-р Ангелова. Тя ме излекува. Внимателна, умна и с грижа за хората.
  • 11
    Им
    име
    2 -4
    00:25, 27 май 2015
    Престанете с тези поръчкови писания!
    Голям рев,голямо чудо!
  • 12
    Бо
    болен
    4 0
    00:54, 27 май 2015
    име, ние не ревем, а отбелязваме факт.Иди на Терминал 2 или на Софийската автогара и не ние а ТИ ще заревеш.Почни да учиш, ромски турски и арабски, за да можеш да се разбираш с новите хора.Препоръчвам ти да понаучиш малко и народна медицина, че ще ти е полезна, когато тръгнеш да търсиш някой да те лекува.Аз съм спокоен в чужбина.
  • 13
    Бо
    болен
    9 0
    01:00, 27 май 2015
    Не бъркайте патриотизма с емиграцията.Никой патриот не е полезен 2 метра под земята.А в Бг се мре.Ту ще те блъсне някое богаташко синче, ту ще те замотаят докторите, ту ще те залее някой частен язовир, ту ще гръмнеш в някоя фабрика, ту ще те убият рецидивисти освободени от честната съдебна система, ту ще те обесят роми, заради два лева, ту рак от вностните боклуци, ту..........абе големи патриоти.
  • 14
    Ab
    abv
    1 0
    08:55, 27 май 2015
    Успех д-р Ангелова! Трудно може да се намери професионалист и човек като Вас. За съжаление системата в държавата не позволява можещите да се развиват. В Хасково трудно ще се намери невролог като Вас.
  • 15
    Не
    Невролог
    0 -2
    21:09, 31 май 2015
    аз съм един от тези 12 невролози които лекуват пациентите в Хасково.Уважавам колежката но тя е направила своя избор.Не е била нито на специализация нито на семинар просто е заминала за повече пари.А вие г-нХристов -автора на тази статия не знам защо през два месеца ни пишете по тази тема.Ами колкото ми е известно скоро сте се лекували в Нервно отд. и сте разчитали именно на тези 12 невролога.защо не дочакахте Д-р Ангелова като си дойде през май да ви излекува.Защо не пишете за Д-р Пеева Д-р Честименова Д-р Гончеваи др все кадърни лекари които заминаха.Не се лекува само с мили думи а с много знания и квалификация която се добива в отделение.Така че нека хората в Хасково знаят че има кои да ги лекува колегите ми са добри невролози Поздравявам ги!
    • Gg
      ggeo
      3 0
      21:32, 31 май 2015
      Много просто. Пишем за д-р Ангелова, защото от месеци насам буквално през ден се намират хора които да ни питат къде е докторката им и кога се връща. Опитваме се да им бъдем полезни. За това какво е правила в Германия черпим информация от нейното семейство, което смятам е по-запознато от вас за това какво е правила там. Останалото във вашия пост няма да го коментирам, че да не засегна "12-те невролози" в отделението или извън него:) Само ще ви кажа че много неща не са ви известни :))
Последни новини