От х:

Днес в x:

14-годишна се натрови с хапчета от незнание на български

Тинейджърка за малко не се самоубила от незнание

Непълнолетно момиче от харманлийско село е постъпило в тежко състояние в ОАИЛ след масирано натравяне с медикаменти. Девойката е била приета в безсъзнание и в състояние на токсичен шок на организма. Направени са спешни промивки и вливане на животоподдържащи медикаменти, за да се предотврати гибелта на девойката. За консултация са повикани и токсиколози от Пловдив. Оказало се, че момичето изгълтало огромно количество от разнообразни хапове. След близо еднодневна борба за живота й състоянието и се подобрило и вчера тя излязла от комата. Случаят първоначално е бил третиран като опит за самоубийство, но впоследствие се оказало, че може да има и друга версия.

Интересното е, че младата Анифе* е пристъпила към евентуалното си самоубийство с множество безобидни хапчета-аспирин, аналгин и прочие болкоуспокояващи. Впоследствие обаче момичето е изгълтало и голяма доза медикаменти регулиращи кръвното налягане включително и няколко опаковки от илачите на баба си. После изпила и други заварени по чекмеджетата лекарства, които имат различно действие, но общото между тях е, че никога не са се използвали за самоубийство, коментираха лекари видели не един и два суицидни опита на тинейджъри. От друга страна семейството на момичето говорило много слабо български, и твърде е възможно малката да не е разчела правилно етикетите на лекарствата. Те са изписани и на български, както и свойствата на лекарствата в листовката, но езикът може да бъде също толкова чужд за тези, за които не е матерен и не го практикуват редовно.

В резултат момичето изпило коктейл от несъвместими лекарства, чиито различни въздействия шокирали организма й. За късмет на Анифе, тя била забелязана относително бързо и докарана в болница. Лекарите разчитат младия и организъм да преодолее стреса. За всеки случай с момичето ще говори и психолог, стига да се уточни езика, на който трябва да се състои разговора.

Г.Христов

*Името на момичето е сменено

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    12
    123
    59 -5
    12:18, 26 май 2015
    Как да интегрираш някой, който не иска да бъде интегриран?Приматите са за джунглите, да се катерят по дърветата.Явно тук не се чувстват на място, превърнали са/сме ги в паразити!
  • 2
    59
    591079
    42 -2
    12:30, 26 май 2015
    всички говорят български с малки изключения от много възрастните- но от фанатизъм ,някои не обелват и дума на български./освен акон не ги засегнеш по някакъв начин /
  • 3
    Ис
    истината
    37 -4
    13:03, 26 май 2015
    В България се говори и пише на български.Да учат български ако не в анадола или на друго място където всички ще идем рано или късно.
    • Ре
      Ре.истината
      3 -11
      19:17, 26 май 2015
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
  • 4
    Бе
    Бедна Фантазия
    9 0
    13:59, 26 май 2015
    Хубавото тепърва предстои...!
  • 5
    Li
    linda92
    4 -8
    14:10, 26 май 2015
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите з... Виж коментара
    • Чи
      читател
      3 -5
      14:58, 26 май 2015
      В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта.
      Няма ли да изтриете този коментар горе?
    • Се
      СЕЛЯНЖЕР
      4 -1
      20:29, 26 май 2015
      Това не е расизъм,защото животното изобщо не влиза в графа човек...когато животното реши да изгълта нещо попаднало му от някъде никой не може да го спира...а иначе четящи животни все още няма...проблема си е на животното,че му липсват първите седем хиляди години за да стане човек...
  • 6
    За
    Зарчето на шест
    6 -4
    15:20, 26 май 2015
    Георги е толкова добър човек ,как хубаво е написал материала,има толкова човещина и благост и няма никаква етническа ирония ....и името е сменено ....Анифе
    • Дю
      Дюшеш
      7 0
      19:12, 26 май 2015
      Как се казват тези, дето живеят в България и 14 години след раждането си не разбират бъкел? Може да са Фортуната и Хасинта, но е по-вероятно да са Анифе и Хасан.
  • 7
    12
    123
    13 -2
    15:29, 26 май 2015
    Ами така е като не си учат децата на български, а без език как да са интегрирани?!
Последни новини