От х:

Днес в x:

Хегемония на хасковските бадминтонисти на Държавния шампионат

снимки:личен архив

Един вагон медали взеха хасковските бадминтонисти от Държавния личен шампионат до 17 години, който се проведе през уикенда в София.Състезателите на треньорския тандем баща и син Бойчинови взеха 17 медала, от които 10-златни.

Бадминтон клуб -Хасково излъчи и абсолютния шампион на първенството. С три златни медала върхът на почетната стълбичка завладя в сингъла, двойките при юношите и смесените двойки Даниел Николов.

На финала при юношите единично той би с 2:0 гейма Алекс Попов от Пазарджик. Освен личното завоевание, златото за Николов е и в дуо с Паола Кирова от Стара Загора в смесената надпревара, той стана първи и в тандем със съотборника си Иван Панев при двойките. При двойките бронз взеха за Хасково и братята-близнаци Тихомир и Мартин Петкови.

Съотборничката им Венцислава Саканджийска спечели златото при девойките. Финалът беше хасковски тъй като тя надделя над съотборничката си Михаела Нейчева с 2:0. Двете заедно на двойки се класираха на първо място и се окичиха със злато, на смесените двойки заедно с Иван Панев Сакаджийска спечели бронз.

В същата категория партньорката й при двойките Михаела Нейчева се окичи със сребро, което спечели в игра заедно с Димитър Янакиев от София.

 

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини