От х:

Днес в x:

В Кърджали спят пред полицията заради паспорти

Огромни опашки от желаещи да подменят документите си за самоличност се вият всяка сутрин пред полицията в Кърджали. Хората започват да се събират още от 2 ч. сутринта, в 3 вече е гъмжило. Някои дори предпочитат да нощуват на открито, за да не изпуснат реда си. Причината е във въведената практика сутрин около 8 ч. да се изготвят списъци и да се издават поредни номера на хората. Заради ограничените възможности на звеното в Кърджали на ден се обслужват 200 души, а желаещите са многократно повече.

„Дойдох в 4 ч. сутринта. Имах късмет и ми се падна №72, така че ще мина още днес. Много хора, които не успяват да се запишат в списъците, идват по три-четири пъти“, разказа мъж от село Водач. Той е изселник в Турция, прибрал се е при роднини в България за седмица, за да може да смени изтичащия си паспорт. Срокът на 68 хиляди паспорти на български граждани от област Кърджали изтича през тази година. До началото на май са сменени близо 18 хиляди.

Подмяната на по-голямата част от останалите ще бъде през летните месеци, когато започва отпускарският сезон и изселниците в Турция се завръщат в Кърджали. Кметовете на седемте общини в областта изпратиха отворено писмо до министър Румяна Бъчварова с настояване да се предприемат спешни мерки за разрешаване на кризата. Те предлагат да предоставят общински помещения за нови пунктове за прием на документи и настояват да бъдат пренасочени техника и служители от други региони.

Красимир Ангелов

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Гр
    гражданин
    0 0
    10:15, 26 май 2015
    да чакат и по цяла седмица никой не ги кара да се струпват наведнъж а можеха и преди месец-два пет по рано.както е за българите така и за всички.стига привилегии. Дъ Пъ Съ то се "загрижило" демагози с милионите яхтите вилите имотите колите проститутките и т.н и т.н а простият народ дза им вярва
Последни новини