От х:

Днес в x:

Четвърти Средновековен панаир „Асеновград - Пътуване в Средновековието”

Кой от нас не е искал да се върне назад в Средновековието, за да преживее тръпката и романтиката на тази отминала епоха?

За IV-та поредна година това лято в Асеновград ще се проведе превърналият се вече в традиция Средновековен панаир. В продължение на един уикенд градът ще се върне назад във вековете и отново ще бъде Станимака.

Участие ще вземат възстановчици от България, Молдова, Сърбия, Румъния и Англия.

Отново над Асеновград ще оживее периодът на Второто Българско Царство - рицари, кумани, боляри и смели войни ще се сблъскат в битки и дуели. Звуци от копита на коне, звън на мечове и щитове ще пробудят историята. Варяги, кумани и вложкобългари ще премерят сили в източно варяжка фехтовка, степна борба Куреш и българска народна борба "до отказ". Край местността "Свети Трифон" ще изникнат занаятчийска улица и походен лагер. Участници ще демонстрират своите умения по иконопис и живопис, тъкане на кори, тъкане на стан, грънчарство, монетосечене, плетене на ризници, свещолеене и обработка на кожа. Всеки, който поиска, ще може да се пробва в занаятите, да изпита точния си мерник в стрелбата с лък, да опита да поязди кон или да вкуси ароматни гозби и напитки. Цялата тази средновековна картина ще бъде съпътствана от подходяща за историческия период музика.

В събитието на 20 и 21 юни ще вземат участие Исторически клуб „Ensifer” - Молдова, Витешка дружина „Златното буренце“ - Сърбия, Дружина „Черният дракон“- Румъния, Музикална група „Ambient Folklorе", 18-ти етърски полкь - Велико Търново, Църковен живопис - АМТИИ Пловдив, Бойна дружина „Барадж“, Клуб „Наследство“ иКлуб по конна езда „Фарис“ - Асеновград и други.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини