От х:

Днес в x:

Зъбки бели като гъбки за деня на детето 1-ви юни

Зъбки бели като гъбки ще се опитат да постигнат децата на 1-ви юни, но не само за тогава. За деня на детето е организирана безплатна профилактична кампания за малчугани в кабинети „Венус Дент” в ТК 21-ви век, етаж втори офис 220. Целта е малките пациенти да проверят своя зъбен статус и открият навреме какво не е наред. Ще получат ценни съвети от доказани стоматолози и водещи производители на пасти за зъби, заедно с мостри от самите пастички, за да бъдат вкусени и харесани от детските уста. На разположение на мамите и техните съкровища щеи бъдат водещи марки KOLGATE,ELGYDIUM,AQUAFRESH,ORBIT,AROMA , които ще партнират на хасковския стоматолог д-р Милка Колева по време на кампанията. Тя се организира за 4-та поредна година и обхваща все по-голям брой хасковски дечица. За които изследванията показват, че ги спохождат все повече проблеми дори още преди да бъдат посетени от феята на зъбките. Близо 1/3 от децата имат различни по степен увреждания на зъбния емайл дори още в предучилищна възраст, твърдят хасковски заболекари. Неглижирането на проблема го задълбочава/буквално/ и се усеща едва когато пробивът на зъбното покритие стигне до сърцевината на зъбчето. Това води до болезнения и неприятен пулпит, свързан с още по неприятни изживявания с машинката на зъболекарския стол. Като се прибави и традиционното нежелание на мъниците да влизат в зъболекарските кабинети, проблемът понякога се задълбочава неимоверно и води до сериозни ситуации свързани с много болка и излишни разходи за родителския бюджет и без това отънял от подготовката за училище.


Хасковският стоматолог Милка Колева пък има богат опит с деца. Тя бе част от много успуешната кампания по силанизиране на зъбките на малчуганите от 5 до 9, която се провеждаше в рамките на последните три години. Целта беше да се запечата зъбния емал за кариеси и се пресече в зародиш пътя на болката. Към настоящият момент обаче силанизиращата програма е спряна, затова се опира пак до добрата стара профилактика. Която започва с навременно посещение на стоматолог.
Освен полезното кампанията ще даде на децата и приятното изживяване със сладките партньори на кампанията-производители на сладоледи и сладкиши, както и магазини за играчки, фотостудио за увековечаване на момента и минерален басейн, които заедно ще отговарят за допълнителните подаръци и изненади за малките посетители.
За да се спести време и излишно чакане организаторите препоръчват да запазите вашето посещение на телефон 038 654 000 или 0878 722 420
0889 722 420.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини