От х:

Днес в x:

Всичките 148 камери, които са в страната, вече са на пътя и работят

460 са отчетените нарушения от вчера до момента след пускането на мобилните камери, каза комисар Бойко Рановски, началник отдел "Пътна полиция" в ГД "Национална полици" днес по време на проверка на мобилните системи за контрол. От пресцентъра на МВР информират, че най-много камери - 77, има на територията на СДВР.

Съгласно Наредба 18 на МРРБ участъците, където ще контролират камерите, се оповестяват предварително. Районите са обозначени както със стационарен знак, така и с преносим. Комисар Рановски съобщи, че всичките 148 автомобила на "Пътна полиция", оборудвани с мобилни камери, са снабдени с такива преносими знаци. Преди започването на операцията знакът се поставя, камерата се нагласява, служителят попълва протокол за място и час, където ще се извършва контролът. Камерите работят при два режима - отминаващи и приближаващи автомобили.

Мобилните устройства засичат отминаващите на разстояние от 80 до 100 метра след автомобила, а приближаващите - от 100 до 150 м. До месец след обработване на данните от камерите нарушителите ще получават и известията за наложеното наказание.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини