От х:

Днес в x:

Четириметров български флаг се развя в Асеновград за 24 май

С празнично шествие днес всички учебни заведения се събраха на централния площад в града, където бяха посрещнати от кмета Емил Караиванов.

Празникът започна с водосвет, отслужен от архиерейския наместник на асеновградска духовна околия стафрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев в съслужие с асеновградски свещеници.

Под звуците на "Върви, народе възродени" четириметрово българско знаме се развя на площада. С грамоти за лични постижения бяха наградени над 60 ученици. Тържественото честване продължи с концерт на формация "Косара", вокална група "Калина Малина", Кристина Арабаджиева и фолклорен ансамбъл "Станимаклийче". Музикален поздрав бяха подготвили също така учениците от СОУ "Св. Св. Кирил и Методий и мажоретки от ОДЗ "Асенова крепост".

Празничната програма завърши с кръшно българско хоро по инициативата на ансамбъл "Българе". Община Асеновград наред с останалите български градове също се включи в инициативата на световно известния ансамбъл, посветен на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

 

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини