От х:

Днес в x:

Законът важи за всички етноси

Трябва да се спазват законите, без оглед на това, кой от какъв етнос е. Спазването на закона е гаранцията за реда в една държава. Това заяви в интервю за Факти.бг съпредседателят на „Патриотичният фронт“ Валери Симеонов по повод ситуацията в селата Гърмен и Марчево.

В селата възникна конфликт между роми и българи и се стигна до масов бой с камъни, брадви, колове и ножове. Има пострадали, а осем са арестувани. Полицията е заградила пътя към ромската махала. По думите на хората те са жертва на непрекъснати набези и кражби от роми пришълци, които преди няколко години са се заселили тук. От полицията пък твърдят, че кражби няма. Жителите на селата искат изселването на ромите и защита от държавата. Страхуват се, че това може да се превърне във втора Катуница.

Г-н Симеонов, как ще коментирате ситуацията в селата Гърмен и Марчево?

Какво да коментирам? Няма да ви кажа: „Циганите на сапун!“. Просто трябва да се спазват законите. Без оглед на това, кой от какъв етнос е. Спазването на закона е гаранцията за реда в една държава. Отвратителното в цялата история е това, че там са райони, доминирани от влиянието на ДПС, което по правило внушава на циганите, че имат само права. От там се повишава тяхното самочувствие и се стига до психологията на търтеите и потребителите, които смятат, че цялото общество им е длъжно, всичко им е позволено и винаги ще има някой, който ще им бъде политически чадър. Това е цялата история.

Нищо ново няма да ви кажа освен това, с което сме се захванали – изцяло отстраняване на ДПС от властта, прерязването на икономическите й приходи и потоци на захранване, и изхвърлянето й от политиката. Едва тогава България ще има възможността да се справи с нарастващата етническа престъпност.

Хората казват, че са жертва на непрестанни кражби, а от полицията твърдяли, че няма такива, има ли вина държавата и ако да, каква? Къде е истината?

Естествено, че полицията, която по правило не може да се справи с етническата престъпност и не желае, защото от там не може да се изкарат никакви комисионни или такса „спокойствие“, лъже. Общото между полицията и циганите е, че полицията се научи да лъже като циганите.

Хората се притесняват, че може да се стигне до втора Катуница, какво трябва да се направи от тук нататък, за да се избегнат подобни ситуации?

За да не се стига до там това, което трябва да се направи е, пак казвам, прилагането и спазването на закона в цялата му сила и твърдост. Това е единственият начин за гарантирането на ред в една община, страна и в едно общество. Спазването на законността. Когато обаче законността стане разменна политическа монета, както се случва в районите, в които управлява ДПС, се стига до това на което ставаме свидетели.

Не трябва ли министър Румяна Бъчварова да е там на място?

Не.

Защо? Видяхме как отиде в TV7, когато съдебни изпълнители се опитаха да спрат телевизията. В Гърмен и Марчево очевидно нараства етническия проблем, не трябва ли да е на място?

Не. Няма никаква логика. От какъв зор там трябва да ходи министър. Трябва ли тя да се разчекне? Ами ако в същия момент стане катастрофа с автобус в силистренско какво правим? Качва се на самолета и отива там, но докато отиде какво ще направи? Най-много да си счупи някое токче. Това въобще не е работа на министъра – да шари като летящият холандец из цяла България. Това нищо не помага и нищо не носи. Напротив, това създава в териториалните управления на МВР усещането, че някой трябва да отиде и да им каже какво да правят. Всички взимат заплати, за да си изпълняват задълженията, а закона е един. Защо един министър ще търчи като летящият холандец или Карлсон от покрива?

В други ситуации, когато режат лентички, „търчат“ като „летящи холандци“ из страната.

Аз съм човек, който е против рязането на лентички. Не може някой да си преписва услугите за това, че е похарчил мои и ваши пари - народни пари. От къде на къде ще ми режат лентички? Да режат лентички тези, които са в региона, ако въобще трябва да се прави това. Ако зависи от мен, ще забраня всяко рязане на лентички. Това е атавизъм от социализма, чрез който се показва на цялата нация, кой е добрият вожд, ръководител и всички трябва да изпадат във възторг и умиление, когато го гледат как реже лентички. А този, който реже лентичките обикновено нищо не е направил. Трябва да се спре с тази показност и театралност. Това е репчене. Те се репчат и по добри поводи, като откриването на обекти, и по лоши, като в Гърмен или при някоя катастрофа. Всеки търси по някакъв начин да си направи рекламата, което е грозна история. За съжаление, средствата за масова комуникация угоднически съдействат на управляващите. Хайде да видим какво ще стане ако някой отиде да реже лентички и никой не го покаже.

Бъчварова няма работа да обикаля. Нейната работа е да си организира подопечното ведомство и хората да си вършат работата по места.

Вие имате ли представител там?

Имаме структура, но ако подтекста на този въпрос е, дали ние не сме запалили етнически пожар, не не сме.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ми
    Милитариста
    2 -1
    14:10, 24 май 2015
    Чумкин вие за какво ли сте - само да получавате инструктажи от БББ!
  • 2
    Па
    Пак ще кажа
    13 -1
    14:14, 24 май 2015
    Сблъсъци и толерантност….. А бе ако ножа ти е опрял до кокала – можеш ли да викаш : Режи по толерантно бе ! Ако по сред бял ден ти влизат в бедната къщичка дузина циганина и ти вземат кокошките, ако си сама останала жена в къщи и по цяла вечер не спиш от страх от набези, ако ти режеш напролет лозе, копаеш го, пръскаш го и накрая циганите го обрали, че и конете си пуснали вътре – бе каква ти толерантност ? Има и още мноооого ако..! Сигурно и в Батак затворилите се българи в църквата, малко преди башибозука да ги реже на дръвника, са се надявали на толерантност ..сигурно! Разбира се, че решаването на този проблем не би трябвало да е в ръцете на потърпевшите. Но докато БББ е в Рим, кой да застане зад беззащитния? Ами ясно е – ДПС и оня – бивш член на на БКП, бивш агент на ДС и сега депутат на ДПС – Башев! Ако ДПС бяха на власт – циганите нямаше да надуват музиката и щеше да има благосклонна толерантност /не наглост/ от тях……..
  • 3
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    13 -1
    16:02, 24 май 2015
    От циганите има едва 5% които заслужават да съществуват...всичко останало за еко брикет и тор...защо трябва да се брои наглото животно за хомо сапиенс...щом животното има права,дайте права на плевелите и не ги копайте та да видим после резултата...дайте право и на кърлежите,ако ви се впият в тялото нали и те са животинки...щом не спазват общо-човешките закони означава,че са животни и трябва да се третират,като такива...
  • 4
    Il
    Illinois
    1 -7
    18:03, 24 май 2015
    Българите не се различават много от циганите, и ед... Виж коментара

Видеа по темата

Още новини

Последни новини