От х:

Днес в x:

460 нарушения отчели мобилните камери от вчера

460 са отчетените нарушения от вчера до момента след пускането на мобилните камери, каза комисар Бойко Рановски, началник отдел "Пътна полиция" в ГД „Национална полиция” днес по време на проверка на мобилните системи за контрол.

Най-много – 77, те са на територията на СДВР, а 69 са установените във Велико Търново и то в дни, напрегнати за пътните полицаи с оглед ангажираността им по охрана на абитуриентските балове.

Всичките 148 камери, които са в страната, вече са на пътя и работят. Съгласно наредба 18 на МРРБ участъците, където ще контролират, предварително се оповестяват. Районите са обозначени както със стационарен знак, така и с преносим. Комисар Рановски съобщи, че всичките 148 автомобила на "Пътна полиция", които са оборудвани с мобилни камери, са снабдени с такива преносими знаци.

Преди започването на операцията знакът се поставя, камерата се нагласява, служителят попълва протокол за място и час, където ще се извършва контролът. Камерите работят при два режима – отминаващи и приближаващи автомобили. Мобилните устройства засичат отминаващите на разстояние от 80 до 100 метра след автомобила, а приближаващите – от 100-150 м.

До месец след обработване на данните от камерите нарушителите ще получават и известията за наложеното наказание.

Източник: http://fakti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Во
    Водач от 1969 г
    16 -3
    13:57, 24 май 2015
    Крайно време беше да заработят тези камери! Преди две години, като работеха, катастрофите бяха намалели и загиналите от 1000 на година стигнаха до 600. Сигурен съм, че сега ще има същите добри резултати!
  • 2
    За
    За руските возила !!!
    1 0
    13:48, 25 май 2015
    Вземате си МОСККВИЧ и няма как да нарушавате ограниченията на скоростта :)
Последни новини