От х:

Днес в x:

„Смирненски” награди изявените си учители и ученици на 24 май

Бившата директорка Татяна Лозева пристигна от чужбина за празника на своето училище

Изявените си учители и ученици награди в днешния празничен 24 май хасковското основно училище „Христо Смирненски”. На тържество в двора на учебното заведение грамоти и плакети получиха техни възпитаници, постигнали восоки резултати на олимпиади, областни, национални и международни състезания.

Учител на годината стана Таня Денева, „без чийто труд нашето училище нямаше да е сред водещите учебни заведения в Хасково”, посочи директорът Венко Точевски при връчването на наградата. За високи професионални успехи бе отличена и Цветелина Тодорова. Специална награда бе връчена на дългогодишната директорка на „Христо Смирненски” Татяна Лозева. Тя е ръководила училището повече от 20 години и е останала в спомените на ученици, родители и колеги като всеотдаен педагог. „Благодаря на госпожа Лозева за всичките години, които тя отдаде на образованието и в частност на нашето училище, за да го превърне в едно от елитните в града”, заяви сегашният директор Точевски. Той допълни, че бившата директорка е пристигнала от чужбина специално за тържеството на своето училище.

Почетни грамоти получиха учениците Ангел Атанасов от 4 а, Самир Касим от 2 в, Аделина Топалова от 5 кл., седмокласниците Янко Атанасов, Христина Гаджева и Антоанета Марчева, второкласникът Димитър Митев. Те бяха отличени за призовите си места на различни сътезания, с които издигат репутацията на училището.

Една много специална награда връчи директорът и на младата надежда на „Христо Смирненски” Филип Андонов. Момчето е още в четвърти клас, но вече има зад гърба си впечатляващи постижения, първо място на коледен математически конкурс, първо място на европейско кунгуру, първо място на областен конкурс по математика и др.        

Тодор Кръшков

Учителката Цветелина Тодорова бе отличена за висок професионализъм
Таня Денева стана учител на годината на "Смирненски"

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (15)

  • 1
    25
    2556
    46 -11
    12:25, 24 май 2015
    Страхотно училище с много добри учители и знаещи деца. Честит празник!
  • 2
    20
    2015
    40 -8
    14:30, 24 май 2015
    Единственото училище в град Хасково,което отбелязва винаги на 24 май -най-светлия български празник!Носете винаги в сърцата си този дух на оптимизъм и съзидание!Поклон пред всеотдайния ви труд,неуморни учители!
  • 3
    Ха
    Хасковлия
    31 -5
    15:04, 24 май 2015
    Много отдавна учих в това училище от забавачка до осми клас.За мен това е най доброто училище в Хасково.Имахме невероятни учители,които даваха всичко от себе си и успяха да ни научат на много неща,да ни дадат познания за много неща и го правеха с голяма всеотдайност.Учеха ни да пишем и говорим правилно,да изградим богата обща култура и да спортуваме.
    Честит 24 май на всички учители и ученици и много успехи !!!
    Ще спомена някои от учителите по мое времв: Директор-Димова,Стоянова,Велкова,Марица Попова,Велиев Велиева,Матева,Маринова,Банова,Никова,Пилева,Вълков
  • 4
    Би
    бивша ученичка
    18 -1
    16:31, 24 май 2015
    И аз съм учила в същото училище и с много обич в сърцето си спомням всички мои учители. Част от тях са написани по- горе . Директор на училището ни беше Мария Андонова. Моята учителка от първи до четвърти клас беше Анастасия Захариева. Всички ученици от класа, които сме вече на 63 години сме с висше образование и сме се реализирали много добре като специалисти. Вече сме пенсионери, но винаги с обич си спомняма за учителите ни и училището. На абитурентския ни бал в гимназията поканихме нашата учителка и тя ни направи страхотен подарък. Знаете ли какво- повече от 10 години беше пазиа нашите първи тетрадки и ни ги донесе . Затова в това училище на повечето от нас учат и децата. Познавам и чного от настоящите учители както и дългогодишната директорка г-жа Лозева както и настоящия директор г-н Точевски. Много се радвам за успехите както на всички учители така и на тези талантливи деца и им желая да са здрави, за се учат с много желание и да постигнат много успехи в живота. Предлагам на г-н Точевски да организира една среща на бивши ученици и учители с настоящите. Има каква да разкажем и покажем на децата. Смятам, че за всички ще е от полза.
    • Ст
      Стефка Стефанова
      0 0
      20:34, 15 авг 2020
      Значи сме били в един клас!!! Ако желаете, свържете се с мен във Фейсбук. Ще ми бъде интересно да се разпознаем!
  • 5
    12
    1234567
    20 -5
    17:43, 24 май 2015
    Браво на учителския колектив.най добрите учители и възпитатели са в смирненски.
  • 6
    ИА
    И аз
    9 -1
    19:02, 24 май 2015
    съм учила в същото училище, макар и преди доста години. Благодаря на всички учители, които ни дадоха отлична основа. Дойде ли 24 май, с умиление си спомням времето, когато учих в ОУ "Христо Смирненски". Директор на училището тогава беше Татяна Лозева. Част от учителите са написани по-горе, както и другите- Пейчева, Йорданова, Демирева, Петкова, Димова.
  • 7
    Ка
    Катя
    1 0
    20:16, 24 май 2015
    До хаковлия -да не сме съученици и моите учители бяха същите
  • 8
    Ро
    родител
    4 -1
    22:21, 24 май 2015
    И моите деца учиха във второ основно ... Благодаря на учителския колектив, който ги научи не само на знания, но и на човечност, на труд, да следват мечтите си ! Честит празник на г-жа Славеева, г-жа Траилова, г-жа Вълчева и всички останали. Да са живи и здрави още дълги години !!!
  • 9
    П.
    п.р.и.
    5 -1
    01:48, 25 май 2015
    Съгласна съм с посочените мнения. Но ще ви кажа едно мое наблюдение. Живея в близост до Сточна гара. Повечето деца от квартала учат в ОУ "ХРИСТО СМИРНЕНСКИ". Защо има деца които са в 5,6,7 клас, не говорят правилен български език, не пишат и не четат правилно. Защо такива деца са допуснати да стигнат до тези класове? Защо неграмотните деца продължават да учат в горен клас? Според мен трябва да се повтарят учебните години, докато не се научат. Учете ни децата както преди. И без да ви е от значение Субсидията за ученик!
  • 10
    Ев
    Евертъна
    4 0
    02:25, 25 май 2015
    До всички Българи,

    Честит Празник на Българската писменост!!!

    Благодарение на своята хилядолетна култура и Българска азбука нашият народ оцеля във времето и запази своя облик.

    Огромната заслуга на братята Методий и Кирил е, че възстановиха в писмена форма т. нар. "Тракийско писмо". За тези, които не знаят, Глаголицата доказано съдържа около 13 знака-букви, повтарящи писмени знаци, намерени в тракийските археологически паметници от преди 3000-7000 години преди Христа.

    Не е случаен фактът, че папата дава официален статут на Българската азбука и език: наравно с еврейския, гръцкия и латинския езици.
    Това е поради обстоятелството, че всъщност Българското (Тракийското) писмо е най-старото в света и е в основата на днешната цивилизация....
    Третата буква в нашата азбука се казва "Веди". Така се наричат всъщност свещените книги на индуизма. Нашите български праотци, т. нар. "траки", са били първите мисионери-жреци в Индия и са наложили известния сега като "Санскрит" език. Това е езикът, който науката признава официално за основа на индоврепейските езици... Това не е нищо различно от нашия Български език във формата си няколко хиляди години преди Христа.
    Неслучайно Франсоа Митеран се изказа преди десетилетия, че Българският народ е в основата на съвременната цивилизация.

    Светците Методий и Кирил възстановиха старото Българско писмо и то се разпространи светкавично в земите, които от хилядолетия са обитавани от т. нар. "Траки"... Защото това беше нашата-тяхната исконна писменост и език!
    Методий и Кирил показаха пред света какво значи да си истински Патриот... какво значи да си Българин!

    Защото Българската култура е в основата на човешкото знание.

    Честит Празник на всички Българи!

    д-р Стефан Шикеров
  • 11
    ??
    ???
    1 -2
    11:56, 25 май 2015
    "Средищно училище" - пълно с циганета от околните села...
  • 12
    No
    Nostradamus
    1 0
    12:39, 25 май 2015
    Или аз съм по-малък от останалите коментирали в сайта или е нарочно, но никой не спомена една вече покойна учителка по Български език и литература - г-жа Руска Янева. Бог да я прости. Тя направи човек от мен!
    • Ст
      Стефка Стефанова
      0 0
      20:36, 15 авг 2020
      Беше моя приятелка...Починала е, когато вече не съм била в Хасково... Светла да е паметта за нея!
  • 13
    Ко
    колега
    1 -1
    13:30, 25 май 2015
    Браво Венко! Браво Точевски!
    Номер едно сте! Ченгелова може само да Ви диша праха!

Още новини

Последни новини