От х:

Днес в x:

Песни за любов, морето и ... още нещо подариха "Ретротон" и гости

 

Наситен с музика бе вчерашният 22 май. Като част от 43-те Майски културни тържества се състоя концерт, посветен на естрадната музика. Домакини бяха оркестър „Ретротон“, а гости талантливата младежка група „Класик-Рок“ от Димитровград.

Променливото майско време не уплаши почитателите на „Ретротон“ и въпреки заплахата от дъжд, те стояха и изчакаха своите любимци? В концерта бяха включени естрадно-шлагерни песни и инструментали от близкото и далечното минало. Репертоарът беше съобразен с очакванията на публиката и тя не беше разочарована. Оркестърът отново демонстрира, че има свой собствен стил, който вече е познат на първомайци.

Началото се поставя през 2006г., с организирането на първия рок-концерт по повод  40 годишнината от създаването на първия инструментален състав в читалище „Св. Св. Кирил и Методий“. През 2014г., „Ретротон“ издават първия си самостоятелен SD и DVD диск.

Вече втори творчески сезон, ръководил на състава е Атанас Къндев-клавир и вокал, който в близкото минало бе ръководител и на оркестър „Белите нарциси“.В състава влизат и Славчо Благоев- бас китара, вокал и кръстник на „Ретротон“, Тодор Тодоров- ритъм китара и вокал, Красимир Грозев- ударни интрументи. Тенденцията на оркестъра е за в бъдеще да възстановява и популяризира хитове от миналото в кавъри, съхранявайки истинската, стойностна естрадна музика.

Гостите от „Класик – рок“ бяха приятна изненада за по- младите зрители. Младежите показаха талант и създадоха настроение. Ръководител им е Кирил Русев. Бандата е създадена преди три години към Детски младежки център Димитровград. През този кратък период  от време взема участие в републикански и международни фестивали. Печели първо място в конкурс „Шанс“, първо място на национален фестивал „Златен извор“, а през месец април тази година, специален плакет от международния фестивал за млади таланти в София. „Класик- Рок“ е в състав от: Галена Кафтанова- вокал и ритъм китара, Габриел Колев- соло китара, Георги Анев- бас китара, Бетина Димитрова- вокал и китара, Александър Ангелов- ритъм китара, Стилян Тонев- синтезатор. Младежите дадоха началото на концерта в 18:30 часа.

На края на концерта, двата състава получиха благодарности от организаторите на Майските културни тържества и заслужените аплодисменти на публиката.

 Ина Къндева

 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини