От х:

Днес в x:

Министър Павлова при откриването на пеещите фонтани: Пловдив трябва да е още по-красив през 2019 г.

За първи път от много време имам възможност, когато идвам в Пловдив, да го разгледам. Градът цъфти, не защото има много цветя, а защото връща своя дух и своя блясък. Това каза министър Лиляна Павлова при откриването на възстановените пеещи фонтани. Тя увери пловдивчани, че до края на годината градът ще получи още до 3 млн. лв. за такъв тип дейности.

През юни, когато очакваме да бъде одобрена новата Оперативна програма "Региони в растеж", ще отворим поканите за кандидатстване и Пловдив ще разполага с бюджет от 80 млн. лв. за градски транспорт, градска среда, обяви още министърът.

Радвайте се на новата придобивка, защото градът трябва да бъде още по-красив през 2019 г., когато ще бъде европейска столица на културата, заръча Павлова.

Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина бяха възстановени в рамките на проект "Изграждане на зелена и достъпна градска среда в град Пловдив", финансиран от ОП "Регионално развитие" 2007-2013 г. Общата му стойност е над 11 млн. лв., от които 5 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини