От х:

Днес в x:

Наградиха журналисти от Кърджали за самоотвереженост в снежния ад

Областният управител на Кърджали Илия Илиев награди журналисти от града за самоотверженост в снежния  ад през март. Колегите газеха в преспите наравно със спасителите, за да информират Кърджали и цялата страна за бедствието, което ни сполетя. Те предаваха полезна информация за състоянието на пътища , електроснабдяване, водоснабдяване. Първи съобщаваха за спасени хора. Награди по повод  Деня на славянските първоучители св.Кирил и св.Методий получиха колегите Ненко Станев от „24 часа”, Красимир Ангелов от „Преса”, Мехмед Реджеб от „Нов живот” и ръководителя на екип от телевизия „Източни Родопи” Галина Кючюкова.

  На скромна церемония във Военния клюб областният управител награди също за Деня на славянската писменост и българската култура изявени ученици, спечелили награди на олимпиади и състезания, техните преподаватели и дейци на културата. Връчени бяха 19 индивидуални награди на ученици и 5 колективни. Наградените преподаватели са 12. Културните творци получили отличия-7.

Първа от отличените ученици,която получи награда бе Айтен Махмуд от Езиковата. При учителите-Златка Тодорова, при културните дейци-Гълъб Бочуков.

Отличените бяха от всички кътчета на областта.

В краткото си слово Илия Илиев подчерта че 24 май е специална дата. Първолаците на този ден вече знаят силата на писменото слово, учители и културни дейци-силата на духа. Речта владеят всички,но словото е привилегия на малцина. 24 май е символ на българското достойнство.Няма друга дата,която да блести така ярко в нашия календар, подчерта губернаторът. Той припомни, че вече двеста години празнуваме този ден, това че сме дали писменост на всички славяни. Ние сме пословични в почитта си към книгата. Даваме от залъка си да изучим децата си,акцентира областният управител. На този ден оценяваме своя напредък и принос за световната цивилизация, обобщи Илия Илиев.

 Присъстващите бяха поздравени с авторска песен на Светла Илиева.

Георги Кулов

Мечо пак с точен мерник
Краси Ангелов-венаги отговорен
Ненко-на линия
И дама сред отличените
Призьорка
Поздрав за отличените
Авторска песен
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини