От х:

Днес в x:

Детският и младежкият парламент към ОДК Кърджали става на 10 години

Своята 10-та годишнина Детски и младежки парламент в Кърджали ще отбележи с Тържествена сесия, която ще се проведе на 23 май от 11.30 ч. в ОДК

При учредяването му през 2005 г. се включват ученици от всички училища на града.

Целта е да обединява деца и младежи от града, които свободно да изразяват своето мнение и идеи по проблемите на младите хора. Задачата му е да поставя тези проблеми пред местните власти и заедно да търсят начин за разрешаването им.

През ДМП са преминали над 300 младежи от всички училища на Кърджали. Ръководител на клуба е Нели Карабашева. Негов председател през последните две години е Димо Попов, дванадесетокласник от ПГИ «Алеко Константинов».

Детски и младежки парламент е партньор на Община Кърджали, Областната управа, Регионалния инспекторат по образование и училищата в организиране на различни прояви.

През изминалите 10 години са осъществени многобройни благотворителни инициативи, акции по залесяване, кръгли маси, образователни кампании, открити сцени и др.

На тържествената сесия младежите ще отчетат своята досегашна работа, ще приемат програма за следващата учебна година и ще изберат ново ръководство. Ще присъства и кметът на Община Кърджали инж. Хасан Азис, който е партньор на младежите от самото създаване на парламента.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини