От х:

Днес в x:

Жена сподели снимка на гърдата си във фейсбук преди мастектомия, за да спаси човешки животи

Бореща се с рака многодетна майка разпространи снимка на гърдите си във фейсбук, за да обърне внимание на един необикновен симптом на болестта - фина вдлъбнатина.

Лиса Роял е споделила снимката миналата седмица и вече е регистрирала 32 000 харесвания и 55 000 споделяния.
На изображението се вижда малка трапчинка от едната срана на лявата гърда на жената.

Преди мастектомията тази седмица, 40-годишната британка призовава другите жени да отделят време от натовареното си ежедневие и да проверяват гърдите си са симптоми на рак.

Лиса казва, че никога не си е представяла, че ще публикува снимки на гърдата си във фейсбук, но се решила на стъпката, преди тя да бъде изрязана.

Съпругът на Лиса похвали постъпката и и я нарече "вдъхновение." Той благодари на семейството, приятелите им и на всички споделили снимката, че така обръщат внимание на трудно уловимите симптоми на рака.

Сестрата на г-н Роял Клеър Османд, която стартира страница за събиране на средства в чест на сестра си също похвали смелостта и.

"Понякога се чувстваш безполезен, точно като мен, докато сестра ми лежи на операционната маса и е подложена на мастектомия. Тя не заслужава това, нито семейството и, не заслужава да изгуби и косата си", казва Клеър.

"Лиса свърши страхотна работа за повишаване на осведомеността, поне можем да и осигурим добра перука и сутиен и може би една ваканция във Флорида, за която тя мечтаеше ", добавя още Клеър.

Тя призовава всеки харесал снимката на сестра и да дари дори само един паунд. Благотворителна организация посветена на грижите за болни от рак на гърдата насърчава жените редовно да проверяват за знаци и симптоми на коварното заболяване.

Медицинската сестра Джаки Харис отбелязва, че смелият пример на Лиса доказва, че тревожните симптоми не включват само бучки по гърдите, но и вдлъбнатини, обриви и секрети от зърната.

Тя припомня, че ранното диагностициране означава и по-ефективно лечение , затова е важно жените да проверяват гърдите си и ако открият необичайни знаци да се свържат с личните си лекари.

Важните знаци, които могат да означават опасност включват промени в размера и формата, зачервяване или обрив в областта около зърната, секрет от зърната, подуване на подмишницата или около ключицата, бучка и задебеляване на тъканите, вдлъбнатини по кожата и постоянна болка в гърдата или подмишницата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини