От х:

Днес в x:

В деня на спорта: половината бягаха, другите се криха

Компас 94 организира поредното състезание по ориентиране

Спортуващите в Деня на спорта в Хасково днес условно се разделиха на две почти равни половини. Едните се гонеха около стадиона на Ямача, пак там другата половина се криха. Състезанията бяха по лека атлетика-организирани от Спортното училище, и по ориентиране дело на хасковския клуб Компас 94. Това бяха и единствените същински спортни мероприятия в града, като не се броят приятелските мачлета на пожарната, военните и общината, които се потяха в жегата на закрито в зала „Спартак”. В днешните мероприятия бяха включени и веломаратон до яз Сивата вода и акробатика в зала Юнак, но те нямаха състезателен, а по-скоро демонстративен характер.

На Ямача обаче атлетите се подгониха здраво, като освен помежду си се гонеха и с времето. Участваха 30-тина деца от 5-ти до 11-ти клас. Малките правеха по една обиколка на стадиона за време, големите по три. В мероприятието се включиха и гости на Спортното от Гърция.
Малко след това 26 деца от Хасково и Стара Загора стартираха в градската надпревара по спортно ориентиране, организирана от дългогодишният лидер на този спорт в града Тодор Стратиев. Задачата на надъханите момчета и момичета бе да се опазят от изгубване в дебрите на Ямача, като открият всички контролни точки и се върнат на финала за време. Контролните точки са местата през което ориентировачите задължително трябва да минат и вземат доказателство, че са били там. Откриването им става само с карта и компас. Възрастовите групи бяха две-до и над 14 годишна възраст. Малките трябваше да преминат през 1380 метра силно пресечен терен. За големите трасето бе по дълго с около половин километър-1960 метра.

Организираното спортуване днес бе по случай Денят на българския спорт 17-ти май.

Г.Христов

И предизвика поредната главоблъсканица при разчитането на картите
В търсене на контролните точки
....и бягане към следващата
Пак на Ямача имаше и същинско бягане-крос за възпитаниците на Спортното
За някои бе спринт
Състезателите се гонеха помежду си и с времето
До тях мъници загряваха с гимнастика
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини