От х:

Днес в x:

От НОИ ще ви обещаят всичко, но дали...

Накратко, някои изводи за пенсионната "реформа", от Владимир Каролев:

1. От НОИ ще ви обещаят всичко, стига да се излъжете да си преведете там парите. И ще ви го обещаят, поради простата причина, че когато дойде време да се изпълнява обещанието, днешните хора в НОИ отдавна няма да ги има (някои дори в пряк смисъл). Ще ви обещаят и 1300, и 13 000 и 130 000 лева пенсия. Все им е тая. След 40 години, който дойде в НОИ (ако изобщо има НОИ тогава), да му мисли. Пък и вие може да сте забравили дотогава какво са ви обещали.

2. Личните ви пенсионни сметки имат доходност и то реална. Но нейният размер не може да се сравнява с доходността на инвестиционния фонд на Сорос. Това е пенсионно дело и в него рискът трябва да е малък, съответно и доходността няма как да е като при други инвестиционни дейности.

3. В НОИ нямате никаква доходност, тъй като там и пари нямате. Имате обещания за след 40 години. В Сребърния Фонд доходността ви ужким ще е 0 с още много нули след запетаята отзад, а може и да е отрицателна, като сметнем разходите по администрация.

4. С тази демография, ако младите и хората на средна възраст искат пенсии, които да им стигат за нещо повече от два кебапа и билет за партийния концерт, спестовният елемент трябва не само да се запази, но да се увеличи и да стане водещ, както е в развитите пенсионни системи на Запад (пък и на Изток).

5. Печалбата на ВСИЧКИ управляващи пенсионни дружества компании е ДЕСЕТ ПЪТИ по-малко от печалбата само на първите две банки в България. Просто сравнение за някои другари от БСП и АТАКА.

Източник: b2bnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини