От х:

Днес в x:

Наградиха зам.-кметът Елисавета Кехайова по случай Международния ден на сестринството

С плакет за заслуги към Регионалната колегия на Българската асоциация по здравни грижи Кърджали бе отличена  зам.-кметът на община Кърджали Елисавета Кехайова. Тя получи наградата си на организираното от Управителния съвет на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи, тържество в столицата, по случай Международния ден на сестринството. 
На церемонията  в зала „Диамант” на „Рамада хотел” в столицата бяха връчени плакети и статуетки на акушерки, медицински сестри, рехабилитатори и фелдшери от цялата страна в четири категории. Носител на статуетката в категория „Медицинска сестра” - „Професионалист по здравни грижи 2014” стана Венета Димитрова от ФСМП в Кирково. 
Освен специалните награди в определените категории бяха връчени и допълнителни награди-плакети „За проявен професионализъм в кризисна ситуация”. Седем от тях на специалисти по здравни грижи от област Кърджали. Това са Иван Иванов –сан. Инспектор в РЗИ Кърджали, Гюлай Хамит – акушерка в ЦСМП Кърджали, фелдшерите от ЦСМП - Кърджали Гюлтен Рашид, Мехмед Шериф, Невин Али, Халим Хамза и медицинската сестра от Центъра Севгинар Осман. С плакет за проявен професионализъм бе отличен и ЦСМП в Кърджали.
Международният ден на сестринството се отбелязва ежегодно на 12 май, рождената дата на Флорънс Найтингеил (1810-1920 г.) - основателка на модерното сестринство. Тя е определена и като една от стоте най-влиятелни жени на всички времена. Датата е определена от международния сестрински комитет през 1935 г. Като такъв започва да се отбелязва във всички страни след 1965 г.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини