От х:

Днес в x:

Депутат оглавява протести за забраната на колелата в Хасково

Народният представител от Хасково Борислав Иглев се обяви категорично срещу забраната да се карат велосипеди в центъра на областния град.

Иглев излезе специално от парламентарния контрол днес, за да коментира несъгласието си с ограничението и глобите, които ще се налагат за пристъпването му.

Категорично не трябва да се ограничава движението на хората под каквато и да е форма. Велосипедите са добър начин и за придвижване-те са екологичен транспорт, а също и така помагат да се раздвижваме, особено що се касае за движението при децата. Според последната статистика българчетата са на трето място по затлъстяване в Европа. А това е стряскащо, защото данните говорят за едно потенциално болно поколение на възрастни.

Няма нищо лошо в това в един град да се карат колела, може би трябва малко усилие от страна на местната власт, за да бъде създадена и среда за колелата, така, както е във всички европейски градове.“, коментира Борислав Иглев. Той е готов да оглави и граждански протест срещу решението на ОбС на Хасково за въвеждането на забраната и възнамерява да съгласува разрешение за това от колегите си от новото гражданско движение „Бъдеще и развитие за България", в което е съучредител. Иглев заедно с депутатите Светлин Танчев и Георги Ковачев обявиха в Парламента вчера, че след местните избори формацията може да прерасне в политическа партия.

ГД „Бъдеще и развитие за България" включва политически структури, граждански неправителствени организации и изявени личности, които ще бъдат обявени скоро на широк форум, комeнтира за Haskovo.net Борислав Иглев.

Иглев влезе в 43-тото Народно събрание от Хасковски регион като водач на листата на ББЦ. По-късно напусна партията на Николай Бареков.

Сега Иглев коментира, че не се чувства нито като политически хамелеон, нито пък има скрупули да е подменил вота на избирателите. "Напротив, влизам в тази нова формация именно, за да успея да изпълня това, което обещах на избирателите си. Бареков ме разочарова, избра да е евродепутат и сега му пожелавам да помага на България от Европарламента. Той обаче е затворена страница за мен.“, категоричен е Борислав Иглев.

Подкрепа на икономиката, на бизнеса за създаване на нови работни места, повишаване на доходите на хората и намаляване на безработицата, ще са основните посоки, в които новото сдружения започва да работи веднага. Като собствен приоритет хасковският депутат определя и развитието на масовия спорт.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бр
    бравооо
    1 0
    15:29, 8 май 2015
    Боркооо и на тебе мога да ти го....отзад ако си мераклия ;)
  • 2
    Ни
    Ник
    1 0
    16:30, 12 май 2015
    Има просто решение. Очертават се естетично алеи за велосипедисти в централната пешеходна зона. Правило - върху тях не се движат пешеходци, а само велосипедисти. Така е навсякъде в развития свят.
    Дано надделее здравия разум!
Последни новини