От х:

Днес в x:

Извънземното в двора ти (видео)

Вгледайте се в тези очи, в тях можете да откриете душата на извънземно. Или поне толкова чужд за човеците е такъв един поглед. 

Парадоксът на Ферми изглежда като нещо математическо и сложно. Казано накратко - би трябвало да има извънземни (също, би могло и да няма), но не ги срещаме. За подробности, за късмет вече и на български - в wikipedia, а понеже по света винаги някой се вълнува от темата, една нова анимация разглежда Парадокса на Ферми и възможностите за извънземни цивилизации (по-долу). Kurzgesagt ("по-накратко") е студио в Мюнхен за дизайн и анимация в областта на образованието, науката и търговията (http://kurzgesagt.org).

Вселената е много голяма и някои части са много стари. Ние живеем на сравнително млада планета, и понеже би могло има много такива и много други по-стари, извънземните би трябвало да съществуват някъде. Ако те са там, те би трябвало да са ни открили досега. Защо не виждаме никакви извънземни? Къде са те? И по-важното, какво говори това за собствената ни съдба в тази гигантски и страшна Вселена?

Ако това ви вълнува, гледайте видеото за парадокса на Ферми.

Ако пък не - предлагаме страховита алтернатива от двора. Чакането на извънземни може да е приятна тръпка, но няма да ги дочакаме. Затова пък можем да се докоснем до напълно подходящо изглеждащите като извънземни твари в градината. Бррр, или по-добре не. Само да се вгледаме. Ще се разбереш ли с поглед с тях? Те са земни и ако с тях не можеш, какво да очакваш при среща с извънземните... Хайде, потренирай! Дори разглеждането им на видео е достатъчна тръпка:



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини