От х:

Днес в x:

Поздравление на кмета Мелемов за Деня на храбростта: Съхранете честта и традициите на българската армия!

ДО

КОМАНДИРА И ЛИЧНИЯ СЪСТАВ

НА 101-ВИ АЛПИЙСКИ БАТАЛЬОН

УВАЖАЕМИ ПОДПОЛКОВНИК КАЦАРОВ,

УВАЖАЕМИ ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ И ВОЙНИЦИ,

Щастлив съм, че мога като кмет на Община Смолян да Ви поздравя с Деня на храбростта – Празник на Българската армия.

На 6 май почитаме свети Георги Победоносец – един от символите на вечната борба между доброто и злото, останал в националната ни памет като покровител на всички, които с достойнство и чест, с воля и героизъм са се борили за защита на Отечеството. Изразяваме своята признателност към военнослужещите от Българската армия, които посвещават усилията си за опазването на мира, за поддържане на сигурността и спокойствието.

На 6 май честваме победите на храбрата българска войска, печелила битки в името на България. Прекланяме се пред предците си, воювали за освобождението и обединението на българския народ. Свеждаме глави в поклон и признателност към хилядите български войни, останали завинаги по бойните полета на няколко войни.

В днешно време храбростта на българската армия има други проявления. Част от българските военнослужещи също са на бойното поле, но в нови условия, които предполагат както физическа подготовка, така и технически познания и умения, морални устои и вяра в идеали, много знания и нови ценности,. Други военнослужещи изпълняват своя дълг и служебните си задължения не по-малко отговорно от онези, които самоотвержено служат в контингентите зад граница.

Силните и храбри мъже, които с чест изпълняват войнските си задължения, са нашата гордост. Те дават чувството ни за национално достойнство.

УВАЖАЕМИ ВОЕНОСЛУЖЕЩИ,

В тежките и напрегнати дни на снежното бедствие, което преживя Община Смолян, Вие бяхте пред всички. Благодарение на Вашата самоотвержена помощ достигнахме до стотици хора, изолирани в дълбокия сняг. Вие сте в стегнат строй и в честванията на бележитите исторически дати, които Община Смолян организира. Затова сте заслужили благодарността и уважението на своите съграждани.

Бъдете бодри и здрави, отговорни за бъдещето на страната ни. Следвайте примера на Вашите предци и съхранете честта и традициите на Българската армия за следващите поколения.

ЗА МНОГО ГОДИНИ!

ЧЕСТИТ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК!

 

НИКОЛАЙ МЕЛЕМОВ

Кмет на Община Смолян

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини