От х:

Днес в x:

Левски разкости Хасково и с резервите - 5:0

Луис Педро ни съсипа-пробива за първия гол

След като при предишната си визита от първенството бяха били с 4:1, отборът на Левски София отново размаза Хасково на Ямача с още по-категоричното 5:0. Левскарите играха с 6 резерви, но това не им попречи буквално да разкостят домакините и дори изтърваха да запишат двуцифрен резултат. Хасково изглеждаше като нокаутиран спаринг, който само броеше резултата и се молеше треньорът да хвърли бялата кърпа или поне мача да свърши.
Левски бе надъхан не само от вдъхновяващата им победа срещу шампиона Лудогорец в последния си мач, но и от свещеността на датата 4-ти май. Тогава е родена клубната икона Георги Аспарухов. Още предните дни стана ясно, че въпреки топлите връзки по синята ос между Хасково и София, клубното ръководство на Левски е предупредило играчите си, че всеки резултат извън победа ще се брои за резил. Играчите явно разбраха предупреждението.

Надъханите резерви ни почнаха отначалото и печелеха почти всяка първа топка. Атакуваха на скорост и главно по фланговете. Хасковската защита пък бе по- пропусклива от скъсана речна дига по време на наводнение. Играчите в червено редовно оставяха съперници зад гърба си и ако някой се бе съмнявал, сега го убедиха че не могат дори елементарни неща като спиране на топката или заставане на правилна позиция в защита и нападение. В резултат на което се създаде усещането, че левскарите имат числено преимущество във всяка точка на терена. Гостите имаха нелоши положения в 5-тата и 14-тата минута, а в 19-тата вече водеха с 1:0. Луис Педро буквално развинти левия фланг на хасковската отбрана и с прострелно центриране качи топката на главата на Бедоя. Той пък направи страхотен параболичен удар от малък ъгъл и заби кълбото в горната дясна половина от мрежата на Банков. В 20-тата минута Антонио Кинта-Аниете можеше да вкара 2-ри гол, но топката облиза дясната греда на вцепенения хасковски вратар. В 22-та Бедоя навърза отбраната и шутира, но Банков спаси. До края на полувремето Левски можеше да вкара поне още два пъти. Нашите ги гонеха безпомощно по терена, от време на време ги фаулираха и...дотам.

Втората част започна с вкарване на още нападатели за „Хасково”. Ползата от тях се видя в 51-та минута. Може би най-сърцатия от домакините-Димитър Алексиев проби и след няколко блокирани опита за центрирания все пак успя да фалцира към пеналта. Там бе Григор Долапчиев, сам, на празна врата и при увиснал вратар. Таранът реши да покаже защо ЦСКА се отказал от него ....и от 3 метра би в аут. Головото положение имаше обратен ефект. Левскарите се усетиха, че във футбола дори и случаен гол може да обърне развоя и решиха да не експериментират. Връхлетяха ни и ни смачкаха. Само минута след пропуска на Долапчиев Антонио Салес Кинта подмина двама отляво на отбраната и шутира зверски. Банков спаси, като след избиването му топката за малко не попадна в мрежата от двоен рикошет. След последвалия корнер обаче цялата хасковска защита лежерно пропусна слабо тупкащата топка да пресече цялото им наказателно поле и да стигне на намиращият се на два метра от вратата юноша Божидар Краев. Той спокойно я чукна в мрежата за 0:2. В 59-тата минута кошмарът на Хасково Луис Педро излъга трима червени накуп, които го проснаха на границата на наказателното поле. Аниете отбеляза феноменален гол от фаул за 0:3 и мача свърши.

В 64-тата Педро направи 100 %-ов пропуск очи в очи с Банков. В 67-ата минута обаче нямаше какво да спаси домакините, след като Бедоя изпрати феноменален изстрел от около 25 метра и направи 0:4. Хасково беше в нокаут а Луис Педро/ на 2 пъти/ и резервата Борислав Цонев се отличиха със сериозни пропуски. Аниете пробва втори гол от фаул но не успя. Успя обаче дълбоката резерва Мики Орачев да фиксира крайното 0:5 в 89-тата минута. Това е втората най-голяма загуба на Хасково през сезона му в А група. Първата бе пак срещу Левски в онова 8:0 през февруари на ст. Георги Аспарухов. Балансът ни срещу Левски този сезон е все едно сме играли срещу Барселона 3 шампионатни загуби със 17 инкасирани гола и едно щастливо равенство 1:1.

Г.Христов

След който банков увисна от удара на Бедоя
Банков се мяташе като обезумял но не успя да предотврати 5 попадения
Вратаря ни го обстрелваха от всеки възможен ъгъл
Левскарите печелеха всяка първа топка
...и шутираха ли шутираха
Играта на основните ни футболисти, като Диян Лозев не спореше въобще

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини