От х:

Днес в x:

5-годишно дете изгори устата си със сода каустик

В клиника по интензивна токсикология е било настанено приемното дете,снимка архив

Сода каустик е отпило 5-годишно дете, което е било настанено в приемно семейство в димитровградското село Крепост. Инцидентът, за който се разбра днес, е станал на 1 май в дома на 59-годишна приемна майка, информираха от тукашната социална служба.

Със содата жената се опитвала да изгони къртица от двора си и след като приключила изхвърлила празната бутилка в коша. Пред социални работници тя разказала, че за миг отделила вниманието си от детето, след което то изпищяло, че се е опарило. Майката му оказала първа помощ и повикалата екип от медици от тукашната болница. По -късно било прехвърлено с линейка в  пловдивската клиника.

Към момента състоянието му е стабилизирано, изгарянията са само в устната кухина, а детето вече се храни само, информират от димитровградската социална служба, които веднага са се заели със случая.

 Момченцето е било настанено в приемното семейство на 19 март миналата година. Идва от дом в Стара Загора и е вписано в регистъра за осиновяване. То е първото и единствено дете, настанено при 59-годишната вдовица от с. Крепост. До момента проверките не дават данни, че тя е неглижирала детето или не е полагала грижи за него, считат социалните. Заключението им е, че по-скоро се касае за битов инцидент и неправилна преценка на ситуацията от страна на майката, отколкото за престъпна небрежност. Преписката по случая ще бъде изпратена в районната прокуратура в Димитровград, а от социалната дирекция ще издадат предписание, майката ще бъде поставена под интензивно наблюдение и ще премине допълнително обучение за приемен родител.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини