От х:

Днес в x:

Децата от Смолян ще пишат послания върху смачкана от катастрофа кола

13 деца и юноши до 18 години са пострадали през миналата година при пътни произшествия на територията на ОДМВР – Смолян, показват данните на “Пътна полиция”. Цифрите сочат, че при пътни инциденти през 2013 г. в областта ранените деца и младежи до 18 години са били 15. За щастие през 2014 г. няма убити до 18-годишна възраст. Във връзка с третата Глобална седмица на пътна безопасност на ООН, ОД МВР – Смолян, съвместно с другите институции, ще участва в редица инициативи.

На 6 май екипи на “Пътна полиция”, съвместно с доброволци на Българския червен кръст – Смолян, ще проведат специализирана полицейска операция по метода на “Широкообхватен контрол”. Ще се следи за използването на обезопасителни системи за деца, колани и защитни каски, контрол на нарушения, свързани с превишаване на разрешената скорост и правоспособност на водачите на моторни превозни средства,.

Ще бъдат организирани изложба на открито за безопасността на движението по пътищата. По време на демонстрацията на Стария център в Смолян ще бъде изложен катастрофирал автомобил, върху който децата ще могат да пишат своите послания. Стартът ще бъде даден в 11.00 ч. на 7 май 2015 г. 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини