От х:

Днес в x:

Задържаха и обвиниха майката на пребито 2-годишно дете

Майката на пребитата 2-годишна Сияна е задържана и обвинена за нанасяне на средна телесна повреда. Тя ще остане в ареста за 72 часа.
Това съобщи за Дир.бг прокурорът от Районната прокуратура в Търговище Валентин Василев.

Момиченцето е прието на 30 април в спешния център в Търговище със синини по цялото тяло и в много тежко състояние. Заради съмнения за побой, медиците са алармирали полицията. На 1 май детето е било транспортирано в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна. Там лекарите са констатирали, че малката Сияна е със счупени ребра и травми на панкреаса и далака. Тя имало и стари травми, сред които спукано тъпанче. Оперирано е по спешност и състоянието й се подобрява.

Вчера 21-годишната майка на Сияна е задържана и обвинена в нанасяне на средна телесна повреда. Тя ще остане в ареста за 72 часа, след което прокуратурата ще поиска от съда налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", уточни прокурор Василев. 

По случая е образувано досъдебно производство, като е назначена и съдебно-медицинска експертиза за нараняванията на момиченцето. Предвиденото по закон наказание за подобно деяние е от 2 до 10 години затвор.

Младата жена е от видинското село Раброво, но от скоро живеела с дъщеря си в търговищкото село Кралево.

Междувременно пастрокът на детето Ахмед Ахмедов каза пред bTV, че не допуска майката да е била дъщеря си „чак толкова". По думите му Сияна била приета в болница заради усложнения от хепатит и чак тогава станало ясно за нараняванията.

Оттам получаваме информация, че детето има счупени ребра, а оттук нищо, няма нищо записано в експертизата. Не мога да си го обясня, не е нормално това. Не допускам майка ѝ да я бие чак толкова – все пак е родител”, заяви Ахмедов.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини