От х:

Днес в x:

Гимназистка завоюва първо място на IT състезание

Единадесетокласничката Марияна Колева от СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“спечели първо място в националното състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства „Аз мога тук и сега“, провело се през уикенда в гр. Девин. На него се събраха 391 деца от 40 града, учителите им и цвета на IT – сектора. Ученичката, с ръководител г-жа Татяна Попова, е сред победителите трета поредна година.

Участниците в състезанието имат невероятния шанс да се срещнат с най-добрите специалисти и мениджъри в областта на ИТ и визуалните изкуства в България и да се състезават с възпитаници на авторитетни училища като НПМГ София, СМГ, ПГЕЕ-Пловдив, Математически гимназии от Варна, Добрич, Благоевград и други.

Марияна Колева се състезава и доказва своите умения в едно от най-творческите направления „графичен дизайн“. Работата на участниците  в него е върху рекламно-информационен материал за отпечатване или дигитално ползване - в състезателния ден журито обявява конкретен формат и изисквания! 

При оценяването се вземат предвид форма и композиция, цветови гами, послание, типография и креативност.

Важен елемент от националното състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства е освен участниците да мерят сили по между си, е и да обогатяват и актуализират знанията си. Лекциите са както технически за всяко едно състезателно направление, така и мотивиращи за всички участници.

Сред на лекторите и журито на събитието традиционно са успели предприемачи, артисти, професионалисти и експерти в своите области.

Съсетзанието е плод на усилията най-вече на Кристалин Чавдаров. Той е съвсем млад мъж. Работил е в чужбина, а когато се върнал, вече е знаел къде е потенциалът на България. Не в ресурси, не в търговия, а в образованието и високите технологии. Трябва само децата да се хванат от малки и да им се подаде ръка. Дарик радио го определи като "най-вдъхновяващия човек" в класацията си миналата година.

„Аз мога тук и сега“ завърши с положителни емоции и много нови приятели - сподели Татяна Попова - Благодарим на Община Първомай за подкрепата!

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини