От х:

Днес в x:

Бус прегази двама на тротоара и влетя в магазин

Белият бус връхлетял жълтото спиди пред магазина, където куриерът разтоварвал

Фирмен бус „буквално“ минал през двама млади мъже, докато те разтоварвали стока от куриерски автомобил до магазин за авточасти на улица „Дунав“, в непосредствена близост до кръстовището с бул. „Васил Левски“. 33-годишният куриер Иван Петров помагал на 30-годишния Ясен в разтоварването на пакетите, когато неочаквано върху тях връхлетяло лекотоварното возило. Колата на „Спиди“ била ударена в задната си част, а после запокитила двамата мъже към близката стена. И двамата ударили тежко главите си в тротоара, който бе оплискан целият в кръв. Според свидетелства на хората от магазина за авточасти, бусът минал през тялото на единия, преди почти да влезе в съседния търговски обект. Въпреки че въздушната възглавница сработила, водачът му - Вълко Тодоров, на 59 години, също е получил черепна травма и е изгубил съзнание.

Касапницата изкарала акъла на хората от оживената улица, като много водачи спонтанно спрели автомобилите си в опит да окажат първа помощ. Целият тротоар бе осеян с кървави превръзки и салфетки от импровизираната помощ. Пристигналите екипи на ЦСМП откарали и тримата пострадали в болницата. Според първите изследвания и тримата са с черепно-мозъчни травми, макар двама да дошли в съзнание в болницата. След скенера заминават направо за неврохирургия, уточниха медиците от Спешното, според които към момента няма непосредствена опасност за живота им. Мозъчните травми обаче са едни от най-коварните и могат да имат последствия, при това тежки, дни след самия инцидент.

Версиите за катастрофата бяха колкото очевидците, но всички се обединяваха в едно - белият бус идвал откъм „Васил Левски“ и направил много рязка маневра наляво, като връхлетял почти без спирачки върху жълтата кола на „Спиди“ и шетащите около нея служители. Някои не бяха видели причината за фаталния завой, според други това била паркирана кола, която рязко и без предупреждение се включила в движението в лентата на буса. Според най-хард версиите леката кола отпред не се включвала в движението, а тръгнала да прави обратен завой, въпреки че маневрата изглежда достойна за самоубиец на крайно натоварения пътен участък. Идващият отзад бус щял да връхлети точно върху шофьорската врата на завиващия, и за да избегне апокалиптичния сценарий, 59-годишният шофьор на буса завъртял докрай наляво, без вероятно да види, че и там има коли и хора.

Г. Христов

Младите мъже били на тротоара
Водачът на Спиди Иван не помни какво се е случило
Според очевидци, белият бус направил рязка маневра за да избегне завиваща кола пред него
Тротоарът бе оплискан с кръв на много места
Приятели и колеги на пострадалите се опитваха да разберат нещо повече за инцидента
Шофьорът на буса също е пострадал въпреки сработения еърбег
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини