От х:

Днес в x:

Проверка в КАТ-Пловдив - прикрили шофьор, убил човек

МВР проверява "Пътна полиция"-Пловдив за прикриване на шофьор, убил човек, и за нарушения при издаване на регистрационни номера. Има 6 задържани, пише "Марица".
Говорителят на Областната дирекция на МВР (ОДМВР) в Пловдив Анелия Влахкинова обясни, че проверката на екип на "Вътрешна сигурност" е започнала тази сутрин и е във връзка с редица констатирани пропуски и проблеми, съобщи БТА. 

"Тя ще продължи до 8 май включително", каза говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галина Андреева.

Проверява се дали полицейски служители от КАТ-Пловдив са помогнали на шофьор, блъснал с автомобил и убил човек на пътя, да избегне наказателно преследване. 
По този случай в Окръжна прокуратура - Пловдив се води досъдебно производство. 

По-рано вътрешният министър Румяна Бъчварова издаде заповед за проверка за неправомерни действия на служители на МВР за осуетяване на административно-наказателна и наказателна отговорност на Цветан Пъков, който блъсна с джипа си и уби на място 6-годишния Петьо в Панагюрище.
Оказа се, че  още двама души са пострадали при катастрофи, причинени от Пъков. 44-годишният мъж не е съден и има подозрения, че е бил прикриван от полицаи.

По думите на Галина Андреева в КАТ има и нарушения, свързани с регистрациите на автомобили, преминаване на технически прегледи, издаваните документи за регистрация и издаването на свидетелства за правоуправление. 

Предмет на проверката са и легализирането на шофьорски книжки, издадени в чужбина, включително и такива издадени в страни членки на ЕС, издирвателната дейност на автомобили, обявени за издирване в Националната шенгенска информационна система и други. 

Разпитват се служители на "Пътна полиция". Засега обвинения не са повдигнати. 

По неофициална информация има шест задържани служители, съобщи "Марица". Двама от тях са офицери.

С разпореждане на окръжния прокурор на Пловдив Румен Попов е сформиран екип от трима прокурори от Окръжна прокуратура и трима прокурори от Районна прокуратура в Пловдив, които да ръководят проверката. 

"След приключването й - до 1 юни 2015 г. ще бъдат обобщени резултатите", допълни прокурор Андреева.

 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини