От х:

Днес в x:

В ПМГ разказаха "Истории от утре"

Вазовци осъществиха

Видеовръзка със студенти от България и  чужбина, които разказват за своя професионален опит и стаж, както и старта в кариерата си осъществиха от ПМГ "Иван Вазов".

Инициативата под надслов "Истории от утре" е в рамките на форум за кариерно ориентиране „Истории от утре“ и се проведе в конферентната зала на КДК. Той бе дело на ученици от 12 „а“ клас на ПМГ „Иван Вазов“ (Йоана, Пламена, Мариела, Елица, Теодора, Георги, Николина, Дейвид, Теодор), като форумът бе финансиран по програмата „Димитровград на младите“.

На място в залата като презентатори се включиха Станимир Якимов (TelerikAcademy, работещ за софтуерната компания TechHuddle), Кирил Иванов(студент ІІ курс в Университета по архитектура, стротелство и геодезия),Стоян Георгиев, Ив Дани Раед, Мирела Русева (студенти в Медицински университет – Пловдив), Екатерина Николова (студентка ІІ курс, туризъм във Великотърновския университет) и Антоанета Георгиева (завършила балканистика в Софийски университет, в момента студент по право и служител в консултантска компания за чуждестранни инвестиции).

Основната цел на форума бе да подпомогне гимназистите в избора им на образование и обучение, да ги запознае с конкретен опит от първо лице, поясниха от гимназията. Присъстващите ученици получиха конкретна информация и обективна преценка за образованието, предлагано от университети в страната и извън пределите й, за атмосферата на учебните заведения, за обучението по различни специалности и за пряката професионална реализация, която следва от него. 

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини