От х:

Днес в x:

С кои зеленчуци можем да очистим организма?

Много от навиците на повечето хора се свързват с неправилно хранене и консумация на недостатъчно количество вода. Това може да навреди на организма, тъй като се получава натрупване на вредни вещества в кръвта и органите. В такива случаи е необходимо да се предприемат мерки за изчистване на организма. 

Най-добрият начин за очистване на организма е чрез хранителния режим. Очистващата диета може да помогне на организма да се възвърне към нормалното си функциониране. За да се постигне това, трябва да сме наясно кои са храните, които имат детоксикиращи свойства. 

Тъмните листни зеленчуци като спанак, зеле, маруля, съдържат полезните витамини А и C, както и хлорофил, който придава зеления им цвят. Всички те помагат за елиминирането на токсините от организма. Най-полезната консумация на тези зеленчуци е в суров вид – те трябва да бъдат приготвени под формата на салата или смути например.

Зелето, без значение дали е зелено или червено, подпомага здравословното функциониране на черния дроб. Това е от голямо значение, тъй като този орган отстранява отпадъчните продукти от организма. Зелето може да се консумира в суров вид като салата, но може да се добави и към супа. 

Друга много важна част от очистващия хранителен режим заема цвеклото. Фибрите, които се съдържат в него, образуват антиоксидантен ензим, който помага за отстраняване на вредните вещества от организма.


Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини